Cheddar makaróni sajtgolyók
- Teljes idő 2 óra 6 perc
- 20 perc
Előkészítés - 16 perc
Főzés - 1 óra 30 perc
Hűtés
Kompatibilis készülékek (1)
Összetevők
6 személy
200 g Makaróni
20 g Vaj
20 g Cukrász liszt
20 cl Tej
0.5 kan. Szerecsendió
75 g Reszelt ementáli
75 g Reszelt cheddar
150 g Finom zsemlemorzsa
150 g Panko zsemlemorzsa
1 kan. Szárított tárkony
1 kan. Szárított oregánó
1 kan. Szárított hagyma
Só, bors
2 Tojás
Tartozékok
Sütőkosár
Előkészítés
Lépés 1 /8
Főzze a makarónit forrásban lévő vízben „al dente”-re a csomagoláson található utasítás szerint. Szűrje le és tegye félre.
Lépés 2 /8
Olvassza fel a vajat egy lábasban, és adja hozzá a lisztet. Keverje krémesre, majd adja hozzá a tejet. Sózza, borsozza, majd hintse meg a szerecsendióval. Folytassa a keverést, amíg a keverék be nem sűrűsödik. Adja hozzá az emmentáli és a cheddar sajtot, és keverje simára.
Lépés 3 /8
Öntse a főtt makarónit az előző keverékkel együtt a serpenyőbe. Keverje össze és öntse egy tepsibe. Simítsa el a felületét, és tegye a hűtőbe 1 és fél órára.
Lépés 4 /8
Egy fagylaltkanalat használva formázzon a makaróniból és a cheddarból golyókat, tegye őket egy deszkára vagy tányérokra, és tegye vissza a hűtőbe. Ha nincs fagylaltkanala, a kezével formázza meg a gombócokat.
Lépés 5 /8
Készítse el a zsemlemorzsát: egy tálban keverje össze a finom zsemlemorzsát, a panko zsemlemorzsát, a szárított tárkonyt, a szárított oregánót és a szárított hagymát. Enyhén fűszerezze sóval és borssal. Egy tálban verje fel a tojásokat. Mártsa a golyókat a felvert tojásba, majd a zsemlemorzsába, és tegye a sütőkosárba. A golyókat teljesen be kell vonnia a zsemlemorzsának.
Lépés 6 /8
Tegye a sütőkosarat a sütő középső pozíciójába.
Lépés 7 /8
Kapcsolja be a készüléket. Indítsa el az AIR FRY programot 200°C-on, és állítsa be a sütési időt 15 percre. Nyomja meg a START gombot.
Lépés 8 /8
Azonnal tálalja. Tálalja egy kis salátával és szabadon választott mártással.