Koreai sült csirkeszárnyak, csípős szósz
- Teljes idő 1 óra 8 perc
- 20 perc
Előkészítés - 18 perc
Főzés - 30 perc
Hűtés
Kompatibilis készülékek (1)
Összetevők
4 személy
16 Csirkeszárny
50 cl Tej
25 g Aprított fokhagyma
10 g Gyömbér
20 g Szójaszósz
60 g Gochujang (csililekvár)
15 g Rizsecet
10 g Szezámolaj
20 g Akácméz
15 g Ketchup
1 kan. Fokhagymapor
1 kan. Szárított hagyma
60 g Cukrász liszt
30 g Kukoricaliszt
0.5 tasak Sütőpor
2 Tojás
150 g Panko zsemlemorzsa
2 kan. Újhagyma
1 kan. Fehér szezámmag
Tartozékok
Sütőkosár
Előkészítés
Lépés 1 /8
Áztassa a csirkeszárnyakat a tejben 30 percig egy tálban. Közben készítse el a szószt. Egy nagy tálba adja hozzá a felaprított fokhagymát, a gyömbért, a szójaszószt, a gochujangot, a rizsecetet, a szezámolajat, az akácmézet és a ketchupot. Keverje össze habverővel. Tegye félre.
Lépés 2 /8
Csepegtesse le a csirkét egy szűrővel. Keverje össze egy tálban a fokhagymaport és a szárított hagymát. Forgassa meg a csirkeszárnyakat ebben a keverékben.
Lépés 3 /8
Tegyen ki 3 tányért. Öntse a lisztet, a kukoricalisztet és a sütőport az első tányérba, a tojásokat a másodikba, a panko zsemlemorzsát pedig a harmadikba. A tojást villával verje fel.
Lépés 4 /8
Mártsa a csirkeszárnyakat egyenként a lisztbe, majd a felvert tojásba, végül a panko zsemlemorzsába.
Lépés 5 /8
Helyezze a csirkeszárnyakat a sütőkosárba. Tegye a sütőkosarat a sütő középső pozíciójába.
Lépés 6 /8
Kapcsolja be a készüléket. Indítsa el az AIR FRY programot 180°C-on, és állítsa be a sütési időt 18 percre. Nyomja meg a START gombot.
Lépés 7 /8
Amikor megsültek, vegye ki a csirkeszárnyakat, és tegye őket a mártást tartalmazó tálba. Forgassa össze, hogy a csirkeszárnyakat bevonja a mártással, és tálalja azonnal.
Lépés 8 /8
Díszítse apróra vágott újhagymával és fehér szezámmaggal.