Klasszikus sajttorta
- Teljes idő 7 óra 20 perc
- 20 perc
Előkészítés - 1 óra
Főzés - 6 óra
Hűtés
Kompatibilis készülékek (16)
Csendes légkeveréses fritőz Tefal Easy Fry Silence EY5568E0 Fekete EY145810 Easy Fry Compact 3l légkeveréses fritőz Tefal fekete EY9428E0 Easy Fry Dual XXL légkeveréses fritőz Tefal 11 literes Forrólevegős fritőz Tefal Easy Fry & Grill 2az1-ben digitális EY505D15 Rozsdamentes/Fekete Ismerje meg a teljes választékot
Több megjelenítése - Ismerje meg a teljes választékot -
Összetevők
4 személy
100 g Porhanyós keksz vagy graham keksz
50 g Olvasztott vaj
350 g Philadelphia® krémsajt vagy hasonló krémsajt, szoba hőmérsékletű
1 Tojás
200 g Cukrozott sűrített tej
0.5 kan. Természetes folyékony vaníliakivonat
Előkészítés
Lépés 1 /6
Morzsolja szét a porhanyós kekszet. Tegye őket egy edénybe, és adja hozzá az olvasztott vajat (egy kevés vajat tartson meg a forma kikenéséhez). Egy spatulával keverje össze.
Lépés 2 /6
Használjon a keverék méretének megfelelő formát. Vágjon ki a vajjal kikent forma aljának megfelelő nagyságú kört zsírpapírból. Helyezze a helyére, majd öntse a kekszes keveréket a forma aljára. Kanál segítségével jól nyomkodja le.
Lépés 3 /6
Tegye a krémsajtot egy edénybe. Keverje össze kézzel vagy elektromos habverővel, amíg sima és krémes nem lesz az állaga. Egyesével adja hozzá a tojásokat, majd a sűrített tejet és a vaníliát, közepes sebességgel keverje össze, amíg homogén állagú nem lesz. Kb. 2 percet várjon. Öntse a keveréket a formába a porhanyós kekszrétegre.
Lépés 4 /6
Helyezze a formát a tállal felszerelt készülékbe. Kezdje el a sütést.
Lépés 5 /6
Ha szükséges, folytassa a sajttorta sütését, amíg a közepe meg nem mozdul. Óvatosan vegye ki a formát a készülékből, és hagyja 6-8 órán át a hűtőben hűlni, mielőtt kiveszi a formából.
Lépés 6 /6
Amikor kihűlt, tálalja gyümölcsszósszal és piros bogyós gyümölcsökkel.