Grillezett csirkés-cézársalátás szendvics
- Teljes idő 30 perc
- 15 perc
Előkészítés - 15 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
6 személy
2 szegf. Fokhagyma
6 filé Szardella olajban
1.5 Citrom
1.5 kan. Mustár
180 g Majonéz
3 kan. Olívaolaj
2 kan. Worcester-szósz
Só, bors
3 kan. Olívaolaj
3 kan. Mustár
3 kan. Apróra vágott petrezselyem
6 filé Csirke (kb. 750 g)
3 Cikóriasaláta
12 szel. Kovászos kenyér, 1,5 cm vastag (kb. 500 g)
90 g Parmezánforgács
Előkészítés
Lépés 1 /7
Készítse el a szószt: hámozza meg a fokhagymát és aprítsa fel. Aprítsa fel a szardellafilét. Keverje össze citromlével, mustárral, olívaolajjal, Worcester-szósszal, sóval és borssal.
Lépés 2 /7
Készítse elő a csirkét: keverje össze az olívaolajat mustárral és aprított petrezselyemmel és forgassa bele a keverékbe a csirkefiléket.
Lépés 3 /7
Vágja félbe a salátát és fűszerezze a vágott felénél sóval és borssal.
Lépés 4 /7
Állítsa az OptiGrillt BBQ állásba. Az oldalsó hőmérséklet-szabályzót állítsa 4-es pozícióba. Miután az eszköz előmelegedett, grillezze a csirkefiléket és a kenyérszeleteket oldalanként 6 percig. Csak két vagy három körben tud majd mindent meggrillezni.
Lépés 5 /7
Majd grillezze a salátát 3 percig a vágott felével lefelé.
Lépés 6 /7
Kenje a szószt a pirítósszeletekre. Minden szendvicshez adjon hozzá 1 szelet csirkefilét, fél salátát, egy negyed parmezánforgácsot, majd csukja le.
Lépés 7 /7
Tálalja.