Grillezett ananász rumos-barna cukros mázzal
- Teljes idő 1 óra 22 perc
- 10 perc
Előkészítés - 12 perc
Főzés - 1 óra
Hűtés
Összetevők
4 személy
700 g Ananász (kb. egy nagy ananász fele)
30 g Barna cukor
2 kan. Fahéj
12.5 cl Sötét rum
Előkészítés
Lépés 1 /4
Tisztítsa meg az ananászt és vágja kb. 2 cm vastag szeletekre. Keverje össze a cukrot, a fahéjat és a rumot, és adja hozzá az ananászszeleteket. Hagyja pácolódni 1 órán át.
Lépés 2 /4
Állítsa az OptiGrillt BBQ állásba. Az oldalsó hőmérséklet-szabályzót állítsa 4-es pozícióba. Amint az eszköz előmelegedett, grillezze a lecsöpögtetett ananászszeleteket 12 percig, félidőnél fordítsa meg őket.
Lépés 3 /4
Eközben öntse a pácot egy kis lábasba, forralja körülbelül 10 percig, amíg szirupos állagú nem lesz.
Lépés 4 /4
A grillezett ananászszeleteket sziruppal meghintve tálalja.