Fokhagymás és parmezános sárgarépachips
- Teljes idő 35 perc
- 15 perc
Előkészítés - 20 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Kompatibilis készülékek (1)
Összetevők
4 személy
800 g Nagy sárgarépa
4 kan. Olívaolaj
80 g Parmezán
1 kan. Fokhagymapor
1 Citrom
Só, bors
2 kan. Friss petrezselyem
Előkészítés
Lépés 1 /6
Hámozza meg a sárgarépát, és vágja le a végeit. Vágja hosszában a méretétől függően félbe vagy negyedekbe a sárgarépát. Vágja a sárgarépát sült krumpli méretű pálcikákra.
Lépés 2 /6
Tegye a répahasábokat egy tálba, és adja hozzá az olívaolajat, a parmezánt, a fokhagymaport és a citromlevet. Ízesítse sóval és borssal. Jól keverje össze.
Lépés 3 /6
Terítse ki a hasábokat a tepsire. Tegye a tepsit a sütő középső pozíciójába.
Lépés 4 /6
Kapcsolja be a készüléket. Indítsa el az AIR FRY programot 200°C-on, és állítsa be a sütési időt 20 percre. Nyomja meg a START gombot.
Lépés 5 /6
Sütés közben rendszeresen keverje meg a hasábokat fogó vagy spatula segítségével.
Lépés 6 /6
Vegye ki a sütőből, és szórja meg friss, apróra vágott petrezselyemmel. Azonnal tálalja.