Dagasztás nélküli kenyér
- Teljes idő 2 óra 15 perc
- 10 perc
Előkészítés - 30 perc
Főzés - 1 óra 35 perc
Hűtés
Kompatibilis készülékek (1)
Összetevők
6 személy
375 g Sütemény liszt
300 ml Meleg víz
6 g Szárított sütőélesztő
7 g Finom só
Előkészítés
Lépés 1 /8
In a bowl, dissolve the yeast in a little warm water. Leave for 5 minutes then add the remaining water.
Lépés 2 /8
Egy tálban futassuk fel az élesztőt egy kevés langyos vízben. Hagyjuk állni 5 percig, majd adjuk hozzá a maradék vizet.
Lépés 3 /8
Adjuk hozzá a lisztet, majd a sót. Keverjük össze durván egy spatulával.
Lépés 4 /8
Hagyjuk a tésztát legalább 1,5 órán át kelni, egy ruhával letakarva, szobahőmérsékleten vagy 40 °C-os sütőben. A tészta térfogatának meg kell duplázódnia.
Lépés 5 /8
Melegítsük elő az Easy Fry sütőt 200 °C-ra. Lisztezzük be a 18 cm átmérőjű rugalmas formát.
Lépés 6 /8
Amikor a tészta megkelt, lisztezett ujjakkal enyhén vigyük fel rá a lisztet. Vegyük ki a tésztát a tálból (nagyon ragadós lesz).
Lépés 7 /8
Durván formázzunk belőle egy golyót, és helyezzük a formába. Egy éles késsel vagy ollóval készítsünk néhány bevágást a tetején. Fedjük le fóliával.
Lépés 8 /8
Helyezzük a formát az Easy Fry edénybe, és 200 °C-on süssük 10 percig. A 10 perc elteltével vegyük le a fóliát, és süssük tovább 200 °C-on 20 percig. Ellenőrizzük, hogy a kenyér alaposan átsült-e, a kenyér alját megkopogtatva. Akkor van kész, ha üreges hangot ad.