Cajun lazac fokhagymás zöldbabbal
- Teljes idő 40 perc
- 10 perc
Előkészítés - 30 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
4 személy
3 kan. Cajun fűszerkeverék
3 kan. Olívaolaj
4 Bőr nélküli lazacfilé (egyenként 140 g)
400 g Zöldbab
2 kan. Olívaolaj
2 szegf. Aprított fokhagyma
1 kan. Koriander, aprított
Só, bors
Édes csiliszósz
Piros csilipor
Újhagyma, nagyon apróra vágva
Szezámmag
Lime
Koriander
Előkészítés
Lépés 1 /7
Egy tálban keverje össze a Cajun fűszerkeveréket olívaolajjal. Ízesítse sóval és borssal. Helyezze a lazacfiléket egy tányérra, és egy ecset segítségével kenje a keveréket a lazacfilékre. Tegye félre hűvös helyre.
Lépés 2 /7
Egy tálban keverje össze a zöldbabot az olívaolajjal, a fokhagymával és a zöldfűszerekkel. Ízesítse sóval és borssal. Helyezze a zöldbabot a tepsibe.
Lépés 3 /7
Helyezze a tepsit a zöldbabbal a sütő középső pozíciójába.
Lépés 4 /7
Kapcsolja be a készüléket. Válassza ki a BAKE programot. Állítsa be a hőmérsékletet 200°C-ra, a sütési időt pedig 20 percre. Nyomja meg a START gombot. A főzés felénél óvatosan keverje meg a zöldbabot.
Lépés 5 /7
Amikor a bab megfőtt, helyezze a lazacfiléket a zöldbab tetejére.
Lépés 6 /7
Válassza ki a BAKE programot. Állítsa a hőmérsékletet 200°C-ra, a sütési időt pedig 10 percre. Nyomja meg a START gombot. Ellenőrizze, hogy átsült-e, és főzze tovább néhány percig, ha szükséges, ízlése szerint.
Lépés 7 /7
Rendezze el a lazacot a tányérokon, és adjon hozzá egy kis édes csiliszószt, piros csilit, újhagymát és szezámmagot. Rendezze el a zöldségeket a tányéron, és díszítse lime-mal és korianderrel.