Almás és piros bogyós morzsasüti
- Teljes idő 55 perc
- 15 perc
Előkészítés - 40 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Kompatibilis készülékek (1)
Összetevők
8 személy
500 g Alma
600 g Piros bogyós gyümölcsök (eper, málna, áfonya)
60 g Barna cukor
2 kan. Természetes folyékony vaníliakivonat
150 g Porcukor
100 g Darált mandula
240 g Puha vaj
300 g Cukrász liszt
6 szál /sz. Kakukkfű
Előkészítés
Lépés 1 /7
Hámozza meg az almát. Vegye ki a magokat és a magházat. Vágja az almát apró darabokra. Öblítse le a szamócát és az áfonyát.
Lépés 2 /7
Keverje össze egy tálban a szamócát, a málnát és az áfonyát. Adja hozzá az almadarabokat, a barna cukrot és a vaníliakivonatot.
Lépés 3 /7
Készítse el a morzsasütit. Tegye a cukrot, az őrölt mandulát, a kis darabokra vágott vajat, a lisztet és a kakukkfűleveleket egy tálba. Keverje össze az ujjbegyeivel.
Lépés 4 /7
Öntse a gyümölcsöket egy 23 x 23 cm-es lábasba, majd terítse rá a morzsás keveréket.
Lépés 5 /7
Helyezze az edényt a sütőrácsra. Tegye a sütőrácsot a sütő legalacsonyabb pozíciójába.
Lépés 6 /7
Kapcsolja be a készüléket. Indítsa el a BAKE programot 170°C-on, és állítsa be a sütési időt 40 percre. Nyomja meg a START gombot.
Lépés 7 /7
Hagyja kihűlni, és melegen vagy hidegen tálalja. Tálalja egy gombóc fagylalttal.