Viktória-piskóta
- Teljes idő 1 óra 15 perc
- 15 perc
Előkészítés - 1 óra
Főzés - 0 perc
Hűtés
Kompatibilis készülékek (1)
Összetevők
8 személy
10 g Olvasztott vaj
225 g Enyhén sózott puha vaj
225 g Porcukor
4 Tojás
225 g Sima fehér liszt
1 tasak Sütőpor (11 g)
2 csip. Só
1 kan. Teljes tej
6 kan. Málnalekvár
1 kan. Porcukor
Előkészítés
Lépés 1 /8
Vajazzon ki egy 20 cm átmérőjű, 6 cm magas tortaformát, és tegye a hűtőbe.
Lépés 2 /8
Egy habverővel felszerelt konyhai robotgép táljában vagy elektromos mixerrel keverje krémesre a puha, félsózott vajat és a cukrot. Adja hozzá egyenként a tojásokat, és keverje el jól.
Lépés 3 /8
Adja hozzá a lisztet, a sütőport, a sót és a tejet, és keverje össze egy kicsit, csak addig, amíg a liszt bele nem keveredik a többi hozzávalóba.
Lépés 4 /8
Öntse a tésztát a vajjal kikent formába, és simítsa el a felületét. Helyezze a formát a sütőrácsra. Tegye a sütőrácsot a sütő középső pozíciójába.
Lépés 5 /8
Kapcsolja be a készüléket. Válassza ki a BAKE beállítást 170°C-on, és állítsa be a sütési időt 1 órára. Nyomja meg a START gombot.
Lépés 6 /8
A torta széleinek kissé el kell távolodniuk a forma oldalától. A sütés ellenőrzéséhez szúrjon egy késpengét a sütemény közepébe. Száraznak kell lennie. Hagyja hűlni 10 percig, majd vegye ki a formából, és tegye egy rácsra.
Lépés 7 /8
Amikor a torta teljesen kihűlt, vágja félbe, hogy 2 korongot kapjon. Az egyik felét kenje meg a málnalekvárral, a másik felével pedig készítsen szendvicset.
Lépés 8 /8
Szórja meg porcukorral a felületet, és díszítse a piros gyümölcsökkel.