Vegetáriánus bagel kecskesajttal és mézzel
- Teljes idő 50 perc
- 20 perc
Előkészítés - 30 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Kompatibilis készülékek (1)
Összetevők
4 személy
520 g Tésztaliszt
30 g Porcukor
5 g Só
22 g Sütőpor (2 tasak)
60 g Olvasztott vaj
26 cl Meleg víz
1 Tojássárgája
1 kan. Tejszín (vagy tej)
2 csip. Só
2 csip. Porcukor
1 kan. Szezámmag
10 g Fenyőmag
100 g Friss kecskesajt
1 csip. Bors
10 g Méz
1 Avokádó
Citromlé
1 kan. Friss metélőhagyma
15 g Rukkola
1 filé Olívaolaj
40 g Aszalt paradicsom
Előkészítés
Lépés 1 /8
Keverje össze a lisztet, a cukrot, a sót és a sütőport egy tálban. Keverje össze. Adja hozzá a vajat és a vizet. Gyúrja 2 percig kézzel.
Lépés 2 /8
Enyhén lisztezett munkafelületen formázza golyóvá a keveréket. Ossza a golyót 4 részre, és a tésztát a közepe felé hajtogatva ismét formázzon belőle golyókat. Egy sodrófa segítségével nyújtsa a tésztagolyókat kb. 12 cm átmérőjű körökké. Egy 4 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval vagy egy kis pohárral vágjon lyukat minden tésztakör közepébe.
Lépés 3 /8
Tegye a bageleket a tepsire. Egy kis tálban keverje össze a tojássárgáját, a tejszínt, a sót és a cukrot, majd kenje meg a bageleket, és szórja meg szezámmaggal. Tegye a tepsit a sütő középső pozíciójába.
Lépés 4 /8
Kapcsolja be a készüléket. Válassza ki a BAKE programot 180°C-on, és állítsa be a sütési időt 30 percre. Nyomja meg a START gombot. Ellenőrizze, hogy a bagel elég aranybarna-e az ízlésének megfelelően, ha nem, akkor süsse tovább. Hagyja kihűlni.
Lépés 5 /8
Közben készítse el a köretet: barnítsa meg a fenyőmagot forró, zsiradékmentes serpenyőben. Tegye félre.
Lépés 6 /8
Egy kis tálban villával pépesítse a sajtot, hogy kicsit megpuhuljon. Borsozza, adja hozzá a mézet, és keverje össze. Tegye félre. Vágja félbe a bageleket, kenje meg sajttal és szórja meg aranyszínű fenyőmaggal.
Lépés 7 /8
Hámozza meg és magozza ki az avokádót. Szeletelje finomra. Hintse meg citromlével. Vágja nagyon apróra a metélőhagymát. Ízesítse a paradicsomokat olívaolajjal és sóval. Nyissa szét a bageleket, fedje be a rukkolával, tegye rá a napon szárított paradicsomot, az avokádószeleteket és egy kevés apróra vágott metélőhagymát.
Lépés 8 /8
Azonnal tálalja.