Vaníliás piskóta
- Teljes idő 55 perc
- 15 perc
Előkészítés - 40 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Kompatibilis készülékek (1)
Összetevők
4 személy
250 g Enyhén sózott vaj
4 Tojás
250 g Porcukor
250 g Cukrász liszt
11 g Sütőpor (1 tasak)
1 kan. Vaníliakivonat
Előkészítés
Lépés 1 /6
Olvassza meg a vajat mikrohullámú sütőben vagy melegétel-tároló felett.
Lépés 2 /6
Tegye a tojásokat és a cukrot egy tálba. Habverővel addig keverje, amíg a keverék kifehéredik.
Lépés 3 /6
Fokozatosan adja hozzá az olvasztott vajat, minden egyes adag között keverje el habverővel. Adja hozzá a lisztet és az élesztőt, majd keverje össze fakanállal. Adja hozzá a vaníliakivonatot, és keverje össze. Öntse a keveréket egy tortaformába.
Lépés 4 /6
Helyezze a formát a sütőrácsra. Tegye a sütőrácsot a sütő legalacsonyabb pozíciójába.
Lépés 5 /6
Kapcsolja be a készüléket. Válassza ki a BAKE programot 160°C-on, és állítsa be a sütési időt 40 percre. Nyomja meg a START gombot.
Lépés 6 /6
Mielőtt kivenné a formából, hagyja hűlni néhány percig.