Török fetás szivar
- Teljes idő 40 perc
- 30 perc
Előkészítés - 10 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Kompatibilis készülékek (16)
Csendes légkeveréses fritőz Tefal Easy Fry Silence EY5568E0 Fekete EY145810 Easy Fry Compact 3l légkeveréses fritőz Tefal fekete EY9428E0 Easy Fry Dual XXL légkeveréses fritőz Tefal 11 literes Forrólevegős fritőz Tefal Easy Fry & Grill 2az1-ben digitális EY505D15 Rozsdamentes/Fekete Ismerje meg a teljes választékot
Több megjelenítése - Ismerje meg a teljes választékot -
Összetevők
2 személy
200 g Feta sajt
1 Tojás
1 kan. Alacsony zsírtartalmú főzőtejszín
1 kan. Olívaolaj
1 kan. Aprított, friss koriander
Bors
4 Lap filo tészta
40 g Olvasztott vaj
1 kan. Fűszerpaprika
Előkészítés
Lépés 1 /7
A fetát villával törje morzsásra, és tegye át egy edénybe. Adja hozzá a tojást, a tejszínt, az olajat és az apróra vágott mentát. Adjon hozzá egy csipetnyi borsot, és keverje simára.
Lépés 2 /7
Tekerjen ki egy lap filo tésztát, és az egyik felét kenje meg olvasztott vajjal, majd hajtsa duplájára. Kenjen még több vajat a hajtogatott felületre, és hajtsa másodszor is félbe, hogy négyszer olyan vastag legyen.
Lépés 3 /7
Tegyen egy kanálnyi sajtkeveréket a tésztára. Hajtsa fel a tészta oldalát, hogy a tölteléket magába zárja, és óvatosan tekerje fel szivar alakúra.
Lépés 4 /7
A szivarok tetejét kenje meg olvasztott vajjal, és enyhén szórja meg fűszerpaprikával.
Lépés 5 /7
Helyezze a szivarokat a tállal felszerelt készülékbe úgy, hogy ne fedjék egymást. Kezdje el a sütést.
Lépés 6 /7
A sütési idő felénél fordítsa meg a török szivarokat.
Lépés 7 /7
Nagyobb mennyiség esetén főzze a szivarokat két tételben.