Töltött paradicsom
- Teljes idő 1 óra
- 20 perc
Előkészítés - 40 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Kompatibilis készülékek (1)
Összetevők
6 személy
6 6 nagy paradicsom a töltéshez
1 szel. Szendvicskenyér
10 cl Tej
0.5 Fehér hagyma
250 g Kolbászhús
250 g Darált hús
1 szegf. Fokhagyma
0.5 kan. Olasz fűszerkeverék
2 kan. Erős mustár
Só, bors
50 g Paradicsompüré
1 kan. Olívaolaj
Vaj
Előkészítés
Lépés 1 /8
Mossa meg, szárítsa meg és vágjon le egy vékony szeletet a paradicsomok tetejéről. Ezek fedőként is használhatók.
Lépés 2 /8
Óvatosan kanalazza ki a paradicsomokat anélkül, hogy az aljukat átszúrná. Turmixolja össze a pépet, sózza, borsozza, adja hozzá az olívaolajat, és tegye félre.
Lépés 3 /8
A szeletelt kenyeret áztassa be a tejbe egy kis tálban. Hámozza meg és vágja apróra a hagymát.
Lépés 4 /8
Tegye a kolbászhúst és a darált húst egy tálba. Adja hozzá az apróra vágott hagymát és a megtisztított, összepréselt fokhagymát. A felszeletelt kenyeret nyomkodja meg az ujjai között, és a tejjel együtt adja a töltelékhez. Adja hozzá az olasz fűszereket és a mustárt. Ízesítse sóval és borssal. Az összes hozzávalót jól keverje össze, hogy sima tölteléket kapjon.
Lépés 5 /8
Töltse meg a paradicsomokat a töltelékkel úgy, hogy a tetején hagyjon egy kis töltelékhalmot. Minden paradicsomra tegyen egy kis vajat, és a tetejére tegye a fedelet.
Lépés 6 /8
Rendezze el a paradicsomokat a tányéron. Öntse a félretett pépet a paradicsomok közé. Tegye a tányért a sütő legalacsonyabb pozíciójába.
Lépés 7 /8
Kapcsolja be a készüléket. Válassza ki a BAKE programot 180°C-on, és állítsa be a sütési időt 40 percre. Nyomja meg a START gombot.
Lépés 8 /8
Tálalja forrón. Tálalja sima rizzsel.