Székely káposzta
- Teljes idő 45 perc
- 15 perc
Előkészítés - 30 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Kompatibilis készülékek (7)
Többfunkciós elektromos kukta Tefal Cook4Me+ Connect CY855830 Fekete Többfunkciós elektromos kukta Tefal Cook4Me+ CY851130 Fehér Többfunkciós elektromos kukta Tefal Cook4me Touch WiFi CY912831 Fekete Cook4me+ CY851130 Ismerje meg a teljes választékot
Több megjelenítése - Ismerje meg a teljes választékot -
Összetevők
4 személy
600 g Sertés lapocka
2 db Hagyma
300 g Savanyú káposzta
6 db Szegfűbors
1 kan. Őrölt kömény
60 g Zsír
200 ml Növényi tejszín
500 ml Víz
1 csip. Só, fekete bors
1 kan. Pirospaprika
2 db Babérlevél
Előkészítés
Lépés 1 /9
Előkészítjük a hozzávalókat: a húst közepes méretű kockákra vágjuk, és összekeverjük a paprikával, sóval és köménnyel, a hagymát felaprítjuk.
Lépés 2 /9
Melegítsük fel a zsiradékot Adjuk hozzá a hagymát, és pirítsuk aranybarnára.
Lépés 3 /9
Ezután keverjük hozzá a húst, a paprikát, a köményt, a szegfűborsot és a babérlevelet. Pirítsuk össze és öntsük fel vízzel.
Lépés 4 /9
Főzzük 30 percig.
Lépés 5 /9
Adjuk hozzá a káposztát.
Lépés 6 /9
Főzzük 10 percig.
Lépés 7 /9
Adjuk hozzá sót, borsot és tejszínt.
Lépés 8 /9
Főzzük még 5 percig.
Lépés 9 /9
Fűszerezzük, és tálaljuk gombócokkal.