Spanakopita (görög spenótos tekercsek)
- Teljes idő 54 perc
- 15 perc
Előkészítés - 24 perc
Főzés - 15 perc
Hűtés
Ismerje meg a teljes választékot
Több megjelenítése - Ismerje meg a teljes választékot -
Összetevők
4 személy
3 kan. Olívaolaj
150 g Hagyma
500 g Spenót
200 g Feta
5 kan. Kapor
5 kan. Petrezselyem
1 Tojás
8 levél Filo tészta
30 g Vaj
2 kan. Szezámmag
só
Tartozékok
Sütőlemez
Előkészítés
Lépés 1 /6
Válogassa át a spenótot, távolítsa el a szárát és a sérült leveleket. Mossa meg a leveleket többször, alaposan, ecetes vízben, és jól szárítsa meg őket.
Lépés 2 /6
Melegítse fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben, közepes lángon. Pirítsa az apróra vágott hagymát körülbelül 3 percig, amíg üveges nem lesz, de ne hagyja megbarnulni. Adja hozzá a spenótot, és kis lángon párolja addig, amíg a spenót meg nem puhul, és vizet nem enged. Csöpögtesse le a spenótot, és szűrje le a felesleges folyadékot, majd hagyja kihűlni.
Lépés 3 /6
Egy tálban morzsolja szét a feta sajtot, majd adja hozzá a spenótot és az apróra vágott fűszernövényeket. Keverje jól össze, majd adja hozzá a tojást, és ízlés szerint sózza, borsozza. Ossza a keveréket 4 egyenlő adagra.
Lépés 4 /6
Egy tiszta munkafelületre terítsen ki egy lap filo tésztát, és kenje meg olvasztott vajjal az egész felületét. Tegyen rá egy második lapot, és ismételje meg ezt a folyamatot. Tegye a töltelék egy részét a lap közepére, az Önhöz legközelebb eső oldalra. Hajtsa a két közeli sarkot a töltelék fölé, majd óvatosan tekerje az egészet hengerré. Kenje meg a tekercset olvasztott vajjal, és szórja meg szezámmaggal. Ugyanezzel a módszerrel készítse el a maradék 3 tekercset.
Lépés 5 /6
Tegye a sütő tartozékot az OptiGrill készülékbe, mielőtt bekapcsolná. Csukja le a grillt, és kapcsolja be. A Kézi program automatikusan kiválasztásra kerül. Válassza a Narancssárga beállítást az M gombbal, és nyomja meg az OK gombot. Ha az előmelegítés befejeződött, főzze 20 percig.
Lépés 6 /6
Amikor megsült, szolgálja fel a tekercseket egy tányéron, és fogyassza forrón.