Sült sertéstekercs citrusfélékkel
- Teljes idő 2 óra
- 45 perc
Előkészítés - 1 óra 15 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
6 személy
1 kg Sült sertéskaraj
2 szár. Zeller (80g)
2 szegf. Fokhagyma
2 kan. Rozmaring levél
1 kan. Olívaolaj
75 g Apróra vágott pancetta
1 szál /sz. Rozmaring
40 cl Tej
90 g Polenta
1 Citromhéj
0.5 Narancshéj
1 teáskanál Só
3 kan. Parmezán
1 Tojássárgája
2 kan. Olívaolaj
2 Fokhagyma
1 kan. Borókabogyó
Narancs
Citrom
50 cl Víz
2 kan. Borjúalaplé
1 kan. Méz
40 g Vaj
Tartozékok
Grill Szokásos rács
Előkészítés
Lépés 1 /6
Készítse elő a húst. Egy deszkán egy késsel irdalja be a húst, hogy tekerhető legyen. Tegye a zellert, a fokhagymát, a rozmaringleveleket és az olajat egy kis keverőgépbe. Keverje össze és terítse el a keveréket a hús teljes felületén. Szórja rá az apróra vágott pancettát, majd tekerje fel a húst keresztben, hogy kolbász formát kapjon. Kösse össze madzaggal a húst. A madzag mögé fűzze be a húsra a kis rozmaringágakat.
Lépés 2 /6
Tegye a tepsit a grilltálcával együtt az Easy Fry készülékbe, és indítsa el az AIR FRY programot 200°C-on 45 percre. A sütés felénél öntsön egy pohár vizet a sültre.
Lépés 3 /6
Forralja fel a tejet egy lábasban, majd öntse bele a polentát, és kis lángon főzze 7 percig. Öntse a keveréket egy tálba, és adja hozzá a citrusfélék héját, a sót, a parmezánt és a tojássárgáját. Keverje össze egy spatulával, és töltse egy tálba 2 cm vastagságúra. Hagyja 1 órán át a hűtőben hűlni.
Lépés 4 /6
Egy serpenyőben pirítsa meg a fokhagymát, a borókát és a gyümölcsöt az olajban. Nagy lángon pirítsa 3 percig, majd adja hozzá a vizet, és forralja 5 percig. Szűrje át egy finom szitán. Tegye vissza az alapot a serpenyőbe. A borjú alaplevet keverje össze a mézzel, és addig redukálja, amíg szirupos állagú lesz. Alacsony hőfokon keverje bele a vajat.
Lépés 5 /6
Forgassa ki a polentát, és vágja 2 cm-es rudakra. Tegye a polentát a grilltálcával együtt az Easy Fry készülékbe, és indítsa el az AIR FRY programot 200°C-on 15 percre. Szükség esetén ellenőrizze, hogy szép aranyszínű legyen.
Lépés 6 /6
Egy deszkán távolítsa el a zsineget, és szeletelje fel a sültet. Tálalja a polentával, és öntse fel a mártással.