Panírozott feta kenyér
- Teljes idő 1 óra 57 perc
- 15 perc
Előkészítés - 12 perc
Főzés - 1 óra 30 perc
Hűtés
Kompatibilis készülékek (11)
Forrólevegős fritőz Tefal Easy Fry & Grill & Steam 3az1-ben FW201815 Fekete EY855BE0 Easy Fry Mega légkeveréses fritőz Tefal 7,5 l Forrólevegős fritőz Tefal Easy Fry & Grill 2az1-ben digitális EY505D15 Rozsdamentes/Fekete Forrólevegős fritőz Tefal Easy Fry & Grill 2az1-ben XXL EY801D15 Rozsdamentes/Fekete Ismerje meg a teljes választékot
Több megjelenítése - Ismerje meg a teljes választékot -
Összetevők
4 személy
150 g Víz
1 tasak Szárított sütőélesztő
0.5 kan. Porcukor
0.5 kan. só
250 g Búzaliszt
1 kan. Olívaolaj
150 g Görög feta sajt
1 kan. Szárított oregánó
Előkészítés
Lépés 1 /8
Egy kis edényben keverje össze a meleg vizet, a cukrot és az élesztőt. Ügyeljen arra, hogy a víz ne legyen túl meleg, különben az élesztő nem fog működni.
Lépés 2 /8
Keverje össze a lisztet és a sót egy tálban. Adja hozzá az élesztős keveréket és az olívaolajat. Dagassza a tésztát, amíg sima és rugalmas nem lesz, körülbelül 5-10 percig.
Lépés 3 /8
Takarja le a tésztát egy tiszta konyharuhával, és meleg helyen hagyja kelni 1 órán át, vagy amíg a duplájára kel.
Lépés 4 /8
Ossza a megkelt tésztát hat egyenlő adagra.
Lépés 5 /8
Enyhén lisztezzen ki egy rugalmas tortaformát. Egy sodrófa segítségével enyhén nyújtsa ki a tésztát kis kerek kenyérré. Minden kört szórjon meg morzsolt fetával és oregánóval. Minden kenyeret szorosan zárjon le, és a sodrófával ismét nyújtsa ki.
Lépés 6 /8
Tegye a kenyereket az Easy Fry tányérra úgy, hogy mindegyik között hagyjon egy kis helyet, hogy sütés közben ne tapadjanak össze. Kenje meg a kenyereket olajjal. Kezdje el a sütést.
Lépés 7 /8
A készüléktől függően előfordulhat, hogy a kenyereket külön adagokban kell sütni, ha nincs elég hely. 12 perc elteltével ellenőrizze, hogy a kenyerek átsültek-e. Aranybarnára kell sülniük.
Lépés 8 /8
Vegye ki a kenyeret, és rácson hagyja kihűlni mielőtt tálálná.