Panírozott csirkeszelet
- Teljes idő 31 perc
- 15 perc
Előkészítés - 16 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
4 személy
4 Csirkeszelet
50 g Liszt
100 g Zsemlemorzsa
50 g Parmezán sajt
1 kan. Fűszerpaprika
1 kan. Fokhagymapor
2 Tojás
Só és bors
Olívaolaj
Előkészítés
Lépés 1 /6
Keverje össze a zsemlemorzsát a parmezánnal, a paprikával és a fokhagymaporral. Ízesítse sóval és borssal.
Lépés 2 /6
Készítsen elő három tányért a panírozáshoz: egyet a liszttel, egyet a felvert tojással, egyet pedig a zsemlemorzsával. Minden egyes szeletet mártogasson a lisztbe, majd a felvert tojásba, végül a zsemlemorzsába, és jól nyomkodja meg, hogy a zsemlemorzsa megtapadjon.
Lépés 3 /6
A panírozott szeleteket kenje be olívaolajjal, hogy aranyszínűre és ropogósra süljenek.
Lépés 4 /6
Helyezze a panírozott szeleteket a készülékbe. Kezdje el a sütést.
Lépés 5 /6
A sütés felénél fordítsa meg, hogy egyenletesen barnuljon.
Lépés 6 /6
Nyissa ki a fogantyút mindkét kezével, és vegye ki a nyársakat a készülékből. Tálalja a panírozott csirkeszeleteket zöldsalátával vagy sült zöldségekkel. Jó étvágyat!