Padlizsántekercsek mozzarellával
- Teljes idő 1 óra 35 perc
- 30 perc
Előkészítés - 35 perc
Főzés - 30 perc
Hűtés
Kompatibilis készülékek (1)
Összetevők
6 személy
600 g Padlizsán (2 nagy padlizsán)
Só
200 g Mozzarella
5 kan. Olívaolaj
150 g Nagyon vékonyra szeletelt pácolt sonka
700 g Fűszeres paradicsompüré
3 kan. Reszelt parmezán
2 kan. Olasz fűszerkeverék
2 kan. Metélőhagyma
2 kan. Aprított bazsalikom
Előkészítés
Lépés 1 /10
A padlizsánokat vágja fel hámozás nélkül fél centiméter vastag szeletekre.
Lépés 2 /10
Tegye ki a 12 középső padlizsánszeletet. Sózza meg mindkét szelet mindkét oldalát, és hagyja 30 percig száradni.
Lépés 3 /10
Közben vágja a mozzarellát 12 darab, egyenként 2,5 cm hosszú rúdra.
Lépés 4 /10
Öblítse le és törölje szárazra a padlizsánokat. Egy serpenyőben, alacsony hőfokon, süsse olívaolajban mindkét oldalát 3-4 percig, amíg a padlizsánok aranyszínűek nem lesznek. Rendszeres időközönként fordítsa meg őket. Szárítson meg minden egyes szeletet papírtörlőn.
Lépés 5 /10
Helyezzen minden padlizsánszeletre egy-egy szelet sonkát. Helyezzen minden szelet végére egy mozzarellarudat. Tekerje a sonkával bevont padlizsánszeleteket a sajt köré.
Lépés 6 /10
Tegye ezeket a tekercseket egy tűzálló tálba. Fedje be paradicsompasszatával, és szórja meg néhány csipet parmezánnal és olasz fűszernövényekkel.
Lépés 7 /10
Helyezze az edényt a sütőrácsra. Tegye a rácsot a sütő középső pozíciójába.
Lépés 8 /10
Kapcsolja be a készüléket. Válassza ki a BAKE programot 180°C-on, és állítsa be a sütési időt 30 percre. Nyomja meg a START gombot.
Lépés 9 /10
Szórja meg apróra vágott bazsalikommal és metélőhagymával.
Lépés 10 /10
Tálalja melegen.