Pacalleves
- Teljes idő 35 perc
- 15 perc
Előkészítés - 20 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Ismerje meg a teljes választékot
Több megjelenítése - Ismerje meg a teljes választékot -
Összetevők
6 személy
500 g Főtt pacal
80 g Zsír
3 db Hagyma
12 db Fokhagyma
6 db Babérlevél
1500 ml Víz
4.5 kan. Sima liszt
1 csip. Majoranna
9 db Szegfűbors
3 kan. Pirospaprika
1 csip. Só, fekete bors
Előkészítés
Lépés 1 /5
Előkészítjük a hozzávalókat: a hagymát finomra vágjuk, a pacalt felaprítjuk. Összezúzzuk a fokhagymát és elkeverjük a sóval és a majoránnával.
Lépés 2 /5
Olvasszuk fel a zsiradékot. Adjuk hozzá a hagymát, a pörcöt, a paprikát, a szegfűborsot és a babérlevelet. Pirítsuk meg.
Lépés 3 /5
Rántsuk be liszttel, és öntsük fel vízzel.
Lépés 4 /5
Főzzük 20 percig.
Lépés 5 /5
Fűszerezzük a reszelt fokhagymás keverékkel. Kenyérrel tálaljuk.