Mediterrán tésztasaláta
- Teljes idő 20 perc
- 15 perc
Előkészítés - 5 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Ismerje meg a teljes választékot
Több megjelenítése - Ismerje meg a teljes választékot -
Összetevők
4 személy
500 g főtt penne tészta
125 ml borecet
50 ml citromlé
1 kan. méz
2 szegf. fokhagyma
125 ml olívaolaj
1 db cukkini
1 db padlizsán
1 db Pirospaprika
0.5 lilahagyma
125 g feta, kockázott
4 kan. aprított bazsalikom
50 g fekete olajbogyó, aprított
50 g pirított fenyőmagok
Előkészítés
Lépés 1 /3
Keverje össze az ecetet a citromlével, a mézzel, a fokhagymával, a sóval és a borssal. Óvatosan kevergetve adja hozzá az olívaolajat, amíg a keverék homogén nem lesz. Adja hozzá a keverékhez a cukkinit, a padlizsánt, a kaliforniai paprikát és a hagymát. Tegyen félre egy kis vinaigrette-et az elkészült tésztához.
Lépés 2 /3
Kapcsolja be a grillsütőt. Válassza ki a megfelelő programot, majd nyomja meg az OK gombot. Majd kezdje el a receptet: Egy kevés olajjal kenje be a grill-lapokat. Miután az eszköz előmelegedett, tegye a zöldségeket a grillre és csukja le a fedőt. Süsse a zöldségeket 5 percig gyakori időközönként megforgatva őket, amíg puhák és ropogósak nem lesznek.
Lépés 3 /3
Vágja a zöldségeket nagy darabokra és adja őket a főtt tésztához, majd adja hozzá salátaöntetet, a feta sajtot, a bazsalikomot és keverje össze őket. Tálalás előtt ízlés szerint szórja meg fenyőmaggal.