Lasagne leves
- Teljes idő 25 perc
- 2 perc
Előkészítés - 23 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Ismerje meg a teljes választékot
Több megjelenítése - Ismerje meg a teljes választékot -
Összetevők
6 személy
2 db Hagyma
2 szegf. Fokhagyma
Olaj
500 g Darált hús (marhahús vagy keverék)
200 ml Főzőtejszín
140 g Paradicsompüré
800 ml Zúzott paradicsom
800 ml Alaplé
8 szel. Szelet lasagne
100 g Parmezán
Bors
Só
Oregánó
Szerecsendió
Előkészítés
Lépés 1 /7
Készítse elő a hozzávalókat.
Lépés 2 /7
A hagymát kockázza fel, a fokhagymát hámozza meg.
Lépés 3 /7
A hagymát az olajban pirítsa aranybarnára, adja hozzá a fokhagymát és párolja meg.
Lépés 4 /7
Adja hozzá a húst a fazékhoz, nyomkodja szét fakanállal, és időnként megkeverve párolja meg.
Lépés 5 /7
A húst sózza, ízlés szerint borsozza, adjon hozzá egy evőkanál oregánót és egy teáskanál szerecsendiót. Keverje meg és süsse rövid ideig.
Lépés 6 /7
Tegye a paradicsompürét a lábasba, keverje össze, öntse hozzá a zúzott paradicsomot és a vizet. Rövid ideig forralja.
Lépés 7 /7
Adja hozzá a nagyobb darabokra tört tésztát és a tejszínt, és főzze tovább időnként megkeverve, amíg a tészta megpuhul.