Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept a következő szerint Tefal

Könnyen sült baklava

ratings.0

-/5 -

  • Teljes idő 40 perc
  • Előkészítés
    20 perc
  • Főzés
    20 perc
  • Hűtés
    0 perc

Összetevők

4 személy

  • 25 cl Víz

  • 200 g Cukor

  • 1 rúd. Fahéj

  • 1 kan. Citromlé

  • 0.5 tas. Filo tésztalap

  • 70 g Vaj

  • 3 kan. Napraforgóolaj

  • 150 g Pisztácia

Előkészítés

Lépés 1 /6

A szirup elkészítéséhez egy lábasban keverjük össze a vizet, a cukrot és a fahéjrudat. Forraljuk fel, és főzzük addig, amíg a cukor teljesen feloldódik. Adjunk hozzá 2-3 csepp citromlevet, hogy megakadályozzuk a kristályosodást. Hagyjuk kihűlni.

  • 25cl Víz
  • 200g Cukor
  • 1rúd. Fahéj
  • 1kan. Citromlé

Lépés 2 /6

Olvasszuk fel a vajat a mikrohullámú sütőben, és tegyük félre.

  • 70g Vaj

Lépés 3 /6

A tésztalapokat egy munkafelületre tekerjük ki, és tekerjük egy tömb alakúra. Ezután vágjuk ujjnyi vastag szeletekre.

  • 0.5tas. Filo tésztalap

Lépés 4 /6

A tányért enyhén megolajozzuk, és elrendezzük rajta a baklava szeleteket. Keverjük össze az olvasztott vajat a napraforgóolajjal, ha szükséges, szedjük le a vaj habját. Öntsük ezt a keveréket a baklava szeletekre. Kezdjük el a sütést.

  • 70g Vaj
  • 3kan. Napraforgóolaj

Lépés 5 /6

Ha megsült, és a baklavák aranyszínűek és ropogósak, óvatosan meglocsoljuk őket a kihűlt sziruppal.

Lépés 6 /6

Szórjuk meg a darált pisztáciával, és díszítsük minden szeletet egy kanál sűrű krémmel.

  • 150g Pisztácia