Kofta kebab
- Teljes idő 35 perc
- 10 perc
Előkészítés - 5 perc
Főzés - 20 perc
Hűtés
Kompatibilis készülékek (1)
Összetevők
8 személy
600 g Kockára vágott marhahús
50 g Hagyma
15 g Zsemlemorzsa
2 kan. Petrezselyem
2 kan. Friss menta
2 kan. Őrölt kömény
1 kan. Koriandermag
0.5 kan. Só
Bors
8 Fa nyársak, 15 cm
Tartozékok
Grill
Előkészítés
Lépés 1 /7
A petrezselymet vágja apróra.
Lépés 2 /7
Egy mozsárban vagy egy kés lapjával óvatosan törje össze a koriandermagokat. A mentát és a petrezselymet vágja apróra, a hagymát aprítsa fel.
Lépés 3 /7
Tegye a feldarabolt húst egy tálba. Adja hozzá az apróra vágott hagymát, a zsemlemorzsát, a petrezselymet és az apróra vágott mentát. Adja hozzá a köményt és a zúzott koriandert. Ízesítse sóval és borssal. Jól keverje össze, hogy az összes hozzávaló egyenletesen eloszoljon.
Lépés 4 /7
Kézzel formáljon kb. 50 g-os kolbászokat, amelyek viszonylag közel helyezkednek el egymáshoz. Fűzzön két kolbászt egy nyársra, egymás mögé. Nyomja össze őket, hogy jól illeszkedjenek a nyársra. Az összes nyársat ugyanúgy formázza meg.
Lépés 5 /7
Helyezze a kebab nyársakat egy tányérra, és tegye őket 20 percre a hűtőbe, hogy a kolbászok megszilárduljanak.
Lépés 6 /7
Helyezze a kebab nyársakat az Easy Fry sütőbe. Állítsa be a GRILL programra 5 percre. A kebabnak belülről kissé rózsaszínűnek kell maradnia, hogy ne száradjon ki.
Lépés 7 /7
A kebabot azonnal tálalja, néhány grillezett zöldséggel és tetszés szerinti könnyű mártással.