Keksz olívabogyóval és kakukkfűvel
- Teljes idő 56 perc
- 10 perc
Előkészítés - 46 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
6 személy
450 g Süteményliszt
1 Sütőpor (11 g)
200 g Kimagozott és apróra vágott olívabogyó keveréke
1 kan. Guérande-i tengeri só
3 kan. Finomra vágott friss kakukkfű
80 g Reszelt pecorino sajt
2 Tojás
16 cl Tej
2 kan. Olívaolaj
Tartozékok
Keverőedény
Előkészítés
Lépés 1 /8
Melegítse elő a sütőt 190°C-ra.
Lépés 2 /8
Egy 20 x 20 cm-es négyzet alakú tepsit béleljen ki sütőpapírral.
Lépés 3 /8
Adja a lisztet, a sütőport, az olívabogyót, a sót, a kakukkfüvet és a pecorino-t a mixerrel felszerelt konyhai robotgép táljába. Nyomja meg a Start gombot.
Lépés 4 /8
Adja hozzá a tojásokat, a tejet és az olajat. Nyomja meg a Start gombot.
Lépés 5 /8
Nyomkodja a keveréket a forma aljába.
Lépés 6 /8
Süsse körülbelül 25 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz. Vegye ki a formából, és hagyja lassan kihűlni.
Lépés 7 /8
Egy fogazott kenyérvágó késsel vágjon kb. 2 mm vastag szeleteket, és helyezze őket egy tepsibe.
Lépés 8 /8
Süsse 200 °C-on 20 percig, amíg a szeletek ropogósra és aranybarnára sülnek. Tálalás előtt tegye őket egy rácsra, hogy teljesen kihűljenek.