Könnyen sült baklava
- Teljes idő 40 perc
- 20 perc
Előkészítés - 20 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Kompatibilis készülékek (15)
Csendes légkeveréses fritőz Tefal Easy Fry Silence EY5568E0 Fekete EY9428E0 Easy Fry Dual XXL légkeveréses fritőz Tefal 11 literes Forrólevegős fritőz Tefal Easy Fry & Grill 2az1-ben digitális EY505D15 Rozsdamentes/Fekete Forrólevegős fritőz Tefal Easy Fry & Grill & Steam 3az1-ben FW201815 Fekete Ismerje meg a teljes választékot
Több megjelenítése - Ismerje meg a teljes választékot -
Összetevők
4 személy
25 cl Víz
200 g Cukor
1 rúd. Fahéj
1 kan. Citromlé
0.5 tas. Filo tésztalap
70 g Vaj
3 kan. Napraforgóolaj
150 g Pisztácia
Előkészítés
Lépés 1 /6
A szirup elkészítéséhez egy lábasban keverjük össze a vizet, a cukrot és a fahéjrudat. Forraljuk fel, és főzzük addig, amíg a cukor teljesen feloldódik. Adjunk hozzá 2-3 csepp citromlevet, hogy megakadályozzuk a kristályosodást. Hagyjuk kihűlni.
Lépés 2 /6
Olvasszuk fel a vajat a mikrohullámú sütőben, és tegyük félre.
Lépés 3 /6
A tésztalapokat egy munkafelületre tekerjük ki, és tekerjük egy tömb alakúra. Ezután vágjuk ujjnyi vastag szeletekre.
Lépés 4 /6
A tányért enyhén megolajozzuk, és elrendezzük rajta a baklava szeleteket. Keverjük össze az olvasztott vajat a napraforgóolajjal, ha szükséges, szedjük le a vaj habját. Öntsük ezt a keveréket a baklava szeletekre. Kezdjük el a sütést.
Lépés 5 /6
Ha megsült, és a baklavák aranyszínűek és ropogósak, óvatosan meglocsoljuk őket a kihűlt sziruppal.
Lépés 6 /6
Szórjuk meg a darált pisztáciával, és díszítsük minden szeletet egy kanál sűrű krémmel.