Könnyű focaccia
- Teljes idő 1 óra 45 perc
- 15 perc
Előkészítés - 20 perc
Főzés - 1 óra 10 perc
Hűtés
Kompatibilis készülékek (1)
Összetevők
4 személy
18 cl Víz
1 csip. Cukor
6 g Szárított sütőélesztő
250 g Fehér finomliszt
8 g Só
Olíva olaj
Előkészítés
Lépés 1 /6
Egy kis tálban keverjük össze a vizet és a cukrot. Hozzáadjuk az élesztőt, és jól keverjük össze. Pihentessük 10 percig, amíg az élesztő felhabosodik.
Lépés 2 /6
Tegyük a sót és a lisztet egy tálba, majd adjuk hozzá az élesztő, a víz és a cukor keverékét. Az élesztő nem érintkezhet a sóval. Keverjük össze szilikon spatulával, amíg a tészta egyenletes állagú nem lesz.
Lépés 3 /6
Egy másik tálat permetezzünk be olíva spray-vel (vagy ecsettel enyhén olajozzuk ki), és tegyük bele a tésztát. Takarjuk le egy konyharuhával, és hagyjuk kelni szobahőmérsékleten vagy 40 °C-os sütőben legalább 1 órán át, vagy amíg a duplájára nem dagad.
Lépés 4 /6
Melegítsük elő az Easy Fry sütőt 190 °C-ra. Egy téglalap alakú (15 x 22 cm) tepsit enyhén lisztezünk ki, és tegyük bele a tésztát. Terítsük ki úgy, hogy a teljes felületet befedje. A tésztának nagyon ragadósnak kell lennie. Enyhén belisztezett ujjainkkal készítsünk egyenletesen elosztott, meglehetősen mély lyukakat a tésztába. Minden lyukba öntsünk olívaolajat. Megszórhatjuk rozmaringgal és kakukkfűvel vagy bármelyik tetszés szerinti fűszernövénnyel.
Lépés 5 /6
Ezután helyezzük a formát az Easy Fry sütőbe egy hagyományos sütőalátéttel, és süssük 190°C-on 11 percig. Ezután süssük 200 °C-on 5 percig.
Lépés 6 /6
Vegyük ki a focacciát a formából. Ha az alja nem elég aranyszínű, tegyük vissza a focacciát a sütőbe, és süssük további 5 percig 200 °C-on. Szeletekre vagy négyzetekre vágva tálaljuk.