Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept a következő szerint Tefal

Könnyű focaccia

ratings.0

-/5 -

  • Teljes idő 1 óra 45 perc
  • Előkészítés
    15 perc
  • Főzés
    20 perc
  • Hűtés
    1 óra 10 perc

Összetevők

4 személy

  • 18 cl Víz

  • 1 csip. Cukor

  • 6 g Szárított sütőélesztő

  • 250 g Fehér finomliszt

  • 8 g

  • Olíva olaj

Előkészítés

Lépés 1 /6

Egy kis tálban keverjük össze a vizet és a cukrot. Hozzáadjuk az élesztőt, és jól keverjük össze. Pihentessük 10 percig, amíg az élesztő felhabosodik.

Lépés 2 /6

Tegyük a sót és a lisztet egy tálba, majd adjuk hozzá az élesztő, a víz és a cukor keverékét. Az élesztő nem érintkezhet a sóval. Keverjük össze szilikon spatulával, amíg a tészta egyenletes állagú nem lesz.

Lépés 3 /6

Egy másik tálat permetezzünk be olíva spray-vel (vagy ecsettel enyhén olajozzuk ki), és tegyük bele a tésztát. Takarjuk le egy konyharuhával, és hagyjuk kelni szobahőmérsékleten vagy 40 °C-os sütőben legalább 1 órán át, vagy amíg a duplájára nem dagad.

Lépés 4 /6

Melegítsük elő az Easy Fry sütőt 190 °C-ra. Egy téglalap alakú (15 x 22 cm) tepsit enyhén lisztezünk ki, és tegyük bele a tésztát. Terítsük ki úgy, hogy a teljes felületet befedje. A tésztának nagyon ragadósnak kell lennie. Enyhén belisztezett ujjainkkal készítsünk egyenletesen elosztott, meglehetősen mély lyukakat a tésztába. Minden lyukba öntsünk olívaolajat. Megszórhatjuk rozmaringgal és kakukkfűvel vagy bármelyik tetszés szerinti fűszernövénnyel.

Lépés 5 /6

Ezután helyezzük a formát az Easy Fry sütőbe egy hagyományos sütőalátéttel, és süssük 190°C-on 11 percig. Ezután süssük 200 °C-on 5 percig.

Lépés 6 /6

Vegyük ki a focacciát a formából. Ha az alja nem elég aranyszínű, tegyük vissza a focacciát a sütőbe, és süssük további 5 percig 200 °C-on. Szeletekre vagy négyzetekre vágva tálaljuk.