Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept a következő szerint Tefal

Káposztaleves

ratings.0

-/5 -

  • Teljes idő 25 perc
  • Előkészítés
    5 perc
  • Főzés
    20 perc
  • Hűtés
    0 perc

Összetevők

5 személy

  • 1 db Hagyma

  • 200 g Füstölt hús

  • 500 g Savanyú káposzta

  • 2 db Babérlevél

  • 5 golyó Szegfűbors

  • 1 kanálnyi Bors

  • Olaj

  • 2 l Alaplé

  • 4 kanál Finomliszt

  • 1 kanálnyi Kömény

  • 2 kanál Savanyú tejföl

  • 2 kanál Édes paprika

  • Cukor

Előkészítés

Lépés 1 /6

Készítse elő a hozzávalókat.

Lépés 2 /6

A hagymát kockázza fel, a kolbászt vágja karikákra, vagy kockákra, a káposztát csepegtesse le (a levét tartsa meg), és a darabolja fel.

  • 1db Hagyma
  • 200g Füstölt hús
  • 500g Savanyú káposzta

Lépés 3 /6

Pirítsa a hagymát az olajban, amíg aranybarna nem lesz. Adja hozzá a kolbászt és pirítsa tovább.

  • 1db Hagyma
  • 200g Füstölt hús

Lépés 4 /6

Adjon hozzá 2 evőkanál finom lisztet, pirítsa meg. Az így kapott keveréket szórja meg édes paprikával, keverje össze, és öntse fel vízzel vagy húsleves alaplével.

  • 2l Alaplé
  • 4kanál Finomliszt
  • 2kanál Édes paprika

Lépés 5 /6

Adja hozzá a felaprított káposztát, a babérlevelet, a szegfűborsot, a köményt és a sót. Zárja le az edény fedelét, és hagyja főni.

  • 500g Savanyú káposzta
  • 2db Babérlevél
  • 5golyó Szegfűbors
  • 1kanálnyi Kömény

Lépés 6 /6

A káposztalevet (kb. 2 kanálnyit) tegye egy tálba, és keverje össze a tejföllel, 2 evőkanál finom liszttel (vagy többel). Ezt a keveréket ezután öntse a levesbe. Főzze, amíg besűrűsödik. A levest ízlés szerint cukorral és káposztalével fűszerezze.

  • 4kanál Finomliszt
  • 2kanál Savanyú tejföl
  • Cukor

Hasonló receptek

Tefal
Tefal
25 perc

Káposztaleves kolbásszal

ratings.NaN

Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Káposztaleves kolbásszal