Káposztaleves
- Teljes idő 25 perc
- 5 perc
Előkészítés - 20 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Ismerje meg a teljes választékot
Több megjelenítése - Ismerje meg a teljes választékot -
Összetevők
5 személy
1 db Hagyma
200 g Füstölt hús
500 g Savanyú káposzta
2 db Babérlevél
5 golyó Szegfűbors
Só
1 kanálnyi Bors
Olaj
2 l Alaplé
4 kanál Finomliszt
1 kanálnyi Kömény
2 kanál Savanyú tejföl
2 kanál Édes paprika
Cukor
Előkészítés
Lépés 1 /6
Készítse elő a hozzávalókat.
Lépés 2 /6
A hagymát kockázza fel, a kolbászt vágja karikákra, vagy kockákra, a káposztát csepegtesse le (a levét tartsa meg), és a darabolja fel.
Lépés 3 /6
Pirítsa a hagymát az olajban, amíg aranybarna nem lesz. Adja hozzá a kolbászt és pirítsa tovább.
Lépés 4 /6
Adjon hozzá 2 evőkanál finom lisztet, pirítsa meg. Az így kapott keveréket szórja meg édes paprikával, keverje össze, és öntse fel vízzel vagy húsleves alaplével.
Lépés 5 /6
Adja hozzá a felaprított káposztát, a babérlevelet, a szegfűborsot, a köményt és a sót. Zárja le az edény fedelét, és hagyja főni.
Lépés 6 /6
A káposztalevet (kb. 2 kanálnyit) tegye egy tálba, és keverje össze a tejföllel, 2 evőkanál finom liszttel (vagy többel). Ezt a keveréket ezután öntse a levesbe. Főzze, amíg besűrűsödik. A levest ízlés szerint cukorral és káposztalével fűszerezze.