Indiai samosa
- Teljes idő 40 perc
- 30 perc
Előkészítés - 10 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
8 személy
2 tasak Leveles tészta
4 kan. Semleges olaj
4 Burgonya
2 kan. Kurkuma
2 kan. Chilipor
2 kan. Só
Bors
340 g Zöldborsó
2 kan. Aprított koriander
Előkészítés
Lépés 1 /7
Főzze a burgonyákat egy lábas forrásban lévő vízben 20-25 percig. Szűrje le a burgonyákat, hámozza meg és törje össze őket.
Lépés 2 /7
Hevítse fel az olívaolajat egy serpenyőben. Adja hozzá a tört burgonyát, a sót, a borsot, a kurkumát és a chiliport és süsse 2-3 percig. Adja hozzá a borsót és keverje össze. Vegye le a tűzről és adja hozzá a koriandert. Tegye félre.
Lépés 3 /7
Hosszában vágja félbe a leveles tésztát. Kenje meg a lapokat olajjal. Tegyen az egyik sarokba a töltelékből, majd hajtsa össze háromszög alakban.
Lépés 4 /7
Kapcsolja be a készüléket. Kapcsolja be az 1-es kosarat. Válassza ki a KÉZI programot 180°C-on 10 percre. Tegyen 3 samosát az 1-es kosárban lévő rácsra. Kapcsolja be a 2-es kosarat. Válassza ki a KÉZI programot 180°C-on 10 percre. Tegyen samosákat a 2-es kosárban lévő rácsra. A START gomb megnyomásával kezdje meg mindkét kosárban a sütést.
Lépés 5 /7
10 perc elteltével fordítsa meg a samosákat.
Lépés 6 /7
Ellenőrizze, hogy a samosák megsültek-e, szükség esetén süsse őket még pár percig. Ismételje meg a sütési folyamatot.
Lépés 7 /7
A samosákat tálalja édes-savanyú szósszal és salátával.