Grillezett tintahalas saláta citrommal és kapribogyóval
- Teljes idő 20 perc
- 20 perc
Előkészítés - 0 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Ismerje meg a teljes választékot
Több megjelenítése - Ismerje meg a teljes választékot -
Összetevők
4 személy
500 g tintahal
1 db citrom
5 kan. olívaolaj
25 g kapribogyók
1 db lilahagyma
125 g rukkola
150 g Pirospaprika
125 g borsó
só
bors
Előkészítés
Lépés 1 /4
Mossa meg és szárítsa meg a tintahal törzsét és csápjait. Vágja fel és szétnyitva fektesse a vágódeszkára úgy, hogy a feje felfelé nézzen. Egy késsel rácsosan vagdossa be a tintahalat. Majd vágja 5-6 cm-es darabokra és a csápjait is vágja hasonló méretű darabokra.
Lépés 2 /4
Keverje össze az olívaolajat és a citromlevet, a kapribogyókat és az apróra szelt lilahagyma felét. Forgassa bele a vinaigrette negyedébe a tintahalat, majd ízesítse sóval és borssal.
Lépés 3 /4
Kapcsolja be a grillsütőt. Válassza ki a Tenger gyümölcsei programot, majd nyomja meg az OK gombot. Miután a grill felforrósodott, helyezze a tintahalat a grillre (lehet, hogy több körben tudja csak mindet meggrillezni), majd csukja le a grillt. Grillezze addig, amíg a kijelzőn meg nem jelenik a „közepesen átsült” felirat vagy a jelzőfény narancssárgára nem vált.
Lépés 4 /4
Keverje össze a grillezett tintahalat a megmaradt vinaigrette-tel, a maradék szeletelt lilahagymával, a grillezett paprikacsíkokkal és a főtt borsóval. Tálalja rukkolával.