Grillezett sertéshús fűszeres mártással
- Teljes idő 8 óra 52 perc
- 40 perc
Előkészítés - 12 perc
Főzés - 8 óra
Hűtés
Összetevők
4 személy
1 szál /sz. Zeller
2 szegf. Fokhagyma
10 mag. Szemes fehér bors
2 kan. Pálmacukor
2 kan. Halszósz
2 kan. Osztrigaszósz
1 szel. Sertés szűzpecsenye (3 cm vastag)
1 kan. Vörös chilipaszta
1 kan. Tamarind paszta
3 kan. Kókuszvíz
0.5 Lime (lé)
5 szár. Koriander
2 Bébi uborka
Tartozékok
Grill
Előkészítés
Lépés 1 /8
Egy kis turmixgépben turmixolja össze a zellerszárat, a fokhagymát, a fehérborsot, a pálmacukor felét, a halszósz felét és az osztrigaszószt.
Lépés 2 /8
Tegye a sertéshúst egy tálba, és ízesítse a páccal. Fedje le fóliával, és legalább 8 órára tegye a hűtőbe.
Lépés 3 /8
Egy kis tálban készítse el a csípős szószt. Keverje össze a pálmacukrot, a maradék halszószt, a vörös chilipasztát, a tamarindpasztát, a kókuszvizet és a citromlevet. A korianderleveleket és a szárat vágja apróra, és adja hozzá a mártáshoz. A szósz legyen fűszeres, sós és enyhén savanyú. Öntse a mártást egy kis tálalóedénybe. Tegye félre.
Lépés 4 /8
Helyezze a lapot a készülékbe, és a GRILL programot állítsa 200 °C-ra, hogy 10 perc alatt előmelegedjen.
Lépés 5 /8
Közben vegye ki a sertéshúst a pácléből, és törölje kissé szárazra.
Lépés 6 /8
Az előmelegítés befejezése után helyezze a sertésszeletet az Easy Fry sütőbe, és indítsuk el a GRILL programot 200 °C-on 12 percre.
Lépés 7 /8
Hámozza meg az uborkát, és vágja vékony szeletekre. Tegye félre.
Lépés 8 /8
Vegye le a húst a lapról, és hagyja pihenni a tányéron 10 percig. Vágja vékony csíkokra. Rendezze el az uborkaszeleteket szépen a tálaló tányérokon. Tegye rá a feldarabolt húst, és adjon hozzá egy kis csípős szószt. A maradék mártást tálalja egy külön kis tálban. Jó étvágyat!