Gluténmentes körtés és mogyorós csokoládétorta
- Teljes idő 1 óra 8 perc
- 30 perc
Előkészítés - 38 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Kompatibilis készülékek (1)
Összetevők
6 személy
2 Érett körte
100 g Főző-étcsokoládé
1 kan. Egész mogyoró
4 Tojás
75 g Porcukor
8 cl Folyékony méz
2 kan. Vaníliakivonat
13 cl Olívaolaj
140 g őrölt mogyoró, szitálva
35 g Kókuszreszelék
35 g Édesítetlen kakaópor
40 g Hajdinaliszt
10 g Vaj
2 kan. Hajdinaliszt
Előkészítés
Lépés 1 /10
Hámozza meg a körtéket, vágja ketté és magozza ki. Vágja vékony szeletekre. Vágja apróra a csokoládét. Törje össze a mogyorót.
Lépés 2 /10
Válassza szét két nagy tálba a tojásfehérjét és a sárgáját. Mixerrel verje fel a tojássárgáját. Adja hozzá a cukrot, a mézet és a vaníliakivonatot. Folytassa tovább a tojássárgája felverését 3 percig, vagy mindaddig, amíg a keverék megduplázódik. Miközben tovább veri, lassan adja hozzá az olajat.
Lépés 3 /10
Egy tálban keverje össze az átszitált darált mogyorót, a kókuszreszeléket, a kakaót és a hajdinalisztet.
Lépés 4 /10
Tiszta habverővel verje fel a tojásfehérjét, amíg kemény habbá nem áll össze.
Lépés 5 /10
A tojássárgája/cukor/méz/vanília keveréket tartalmazó tálba adja hozzá a mogyoró/kókuszdió/kakaó/lisztpor keverék felét és a tojásfehérje felét. Keverje össze gyengéden egy spatulával, amíg sima nem lesz. Ismételje meg a maradék mogyorós keverékkel és a maradék tojásfehérjével. Keverje össze újra gyengéden.
Lépés 6 /10
Vajazzon ki és lisztezzen be egy 24 cm-es tortaformát.
Lépés 7 /10
Öntse a tészta felét a formába. Tegye rá a körte és az apróra tört csokoládé felét. Öntse bele a tészta másik felét, és rendezze el a maradék körtéket. Szórja meg a darált mogyoróval és az apróra tört csokoládé maradékával.
Lépés 8 /10
Helyezze a tepsit a sütőlemezre, és tegye a sütő középső polcára.
Lépés 9 /10
Kapcsolja be a készüléket. Válassza ki a BAKE programot 160°C-on, és állítsa be a sütési időt 38 percre. Nyomja meg a START gombot.
Lépés 10 /10
Tálalás előtt hagyja kihűlni.