Gluténmentes csokoládés körtetorta
- Teljes idő 55 perc
- 20 perc
Előkészítés - 35 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
8 személy
2 Körte
100 g Sima csokoládé
3 kan. Olívaolaj
3 Tojás
70 g Finomítatlan nádcukor
30 g Folyékony méz
100 g Mogyorópor
40 g Keserű kakaópor
40 g Hajdinaliszt
1 kan. Folyékony vaníliakivonat
50 g Apróra vágott mogyoró
1 csip. Só
Előkészítés
Lépés 1 /8
A körtéket mossa meg, vágja félbe és magozza ki. Vágja vékony szeletekre.
Lépés 2 /8
Olvassza fel a csokoládét és az olajat egy hőálló tálban, vagy vízgőzben, vagy 30 másodperces időközönként melegítse fel a mikrohullámú sütőben, és bizonyos időnként keverje meg, amíg a keverék sima nem lesz.
Lépés 3 /8
A tojásokat, a cukrot és a mézet keverje össze egy edényben, amíg a keverék ki nem fehéredik. Keverje bele az olvasztott csokoládét, a mogyoróport, a kakaót, a lisztet és a vaníliát. Adja hozzá az apróra vágott mogyorót, és keverje jól össze.
Lépés 4 /8
Öntse a keveréket egy kizsírozott 24 cm-es tortaformába, és rendezze el rajta a körteszeleteket.
Lépés 5 /8
Helyezze a formát a készülékbe, és kezdje el a sütést.
Lépés 6 /8
Egy kés hegyével ellenőrizze, hogy átsült-e, és ha szükséges, süsse újra néhány percig.
Lépés 7 /8
Miután megsült, nyissa ki a fogantyút mindkét kezével, hogy kivegye a formát a készülékből, és hagyja kihűlni a süteményt, mielőtt kiborítja.
Lépés 8 /8
Tálalja egy kis tejszínhabbal vagy egy gombóc fagylalttal.