Focaccia zöldfűszerekkel és Kalamata olajbogyóval
- Teljes idő 2 óra 30 perc
- 10 perc
Előkészítés - 20 perc
Főzés - 2 óra
Hűtés
Összetevők
6 személy
7 g Szárított sütőélesztő (1,5 teáskanál)
320 g Meleg víz
500 g Sima fehér liszt
30 g Finom búzadara
10 g Finom só
50 g Olívaolaj
20 Fekete Kalamata olívabogyó, kimagozva
20 g Olívaolaj
Tengeri só
Oregánó (vagy kakukkfű)
Előkészítés
Lépés 1 /7
Keverje el az élesztőt egy kis tálban egy kevés langyos vízzel. Keverje össze és hagyja pihenni 5 percig.
Lépés 2 /7
Tegye a lisztet és a búzadarát egy lapáttal felszerelt keverőtálba. Keverje össze. Adja hozzá a finom sót, az olívaolajat és az élesztő-víz keveréket, és közepes sebességen 10 percig gyúrja. Fedje le egy tiszta ruhával, és hagyja 2 órán át szobahőmérsékleten kelni.
Lépés 3 /7
Tegye a tésztát a tepsire. Vágja félbe a Kalamata olajbogyókat. Terítse el őket a tetején, és nyomkodja a tésztába.
Lépés 4 /7
Készítsen az ujjbegyeivel szabályos távolságra lévő lyukakat a tésztába anélkül, hogy átszúrná azt.
Lépés 5 /7
Öntse a maradék olívaolajat a lyukakba, és szórja meg a tengeri sóval és az oregánóval (vagy kakukkfűvel). Tegye a tepsit a sütő középső pozíciójába.
Lépés 6 /7
Kapcsolja be a készüléket. Indítsa el a PIZZA programot 220°C-on, és állítsa be a sütési időt 20 percre. Nyomja meg a START gombot.
Lépés 7 /7
Fogyassza melegen vagy hidegen.