Fahéjas tekercsek
- Teljes idő 3 óra 50 perc
- 20 perc
Előkészítés - 30 perc
Főzés - 3 óra
Hűtés
Kompatibilis készülékek (1)
Összetevők
4 személy
Hozzávalók a TÉSZTÁHOZ:
4 g Szárított sütőélesztő (1 teáskanál)
5 cl Meleg víz
400 g Sima fehér liszt
30 g Porcukor
2 csip. Finom só
50 g Olvasztott vaj
10 cl Meleg tej
1 Tojás
Hozzávalók a TÖLTELÉKHEZ:
100 g Puha vaj
60 g Porcukor
1 kan. Őrölt fahéj
0.5 kan. Vaníliakivonat
1 kan. Liszt
1.5 kan. Tej
Előkészítés
Lépés 1 /10
Öntse a meleg vizet és a kenyérélesztőt egy kis tálba. Keverje össze és hagyja pihenni 5 percig.
Lépés 2 /10
Egy tálban keverje össze a lisztet, a cukrot és a sót. Adja hozzá a langyos vízben felhígított élesztőt. Készítsen egy mélyedést a közepébe. Öntse bele az olvasztott vajat, a tejet és a tojást.
Lépés 3 /10
Keverje és gyúrja 5-8 percig kézzel vagy konyhai robotgépben. Tegye a tésztát egy tálba, takarja le egy ruhával, és hagyja szobahőmérsékleten kelni 2 órán át.
Lépés 4 /10
Készítse el a tölteléket: tegye a vajat, a cukrot, a fahéjat és a vaníliakivonatot egy tálba, és keverje össze. Tegye félre.
Lépés 5 /10
Nyújtsa ki a tésztát téglalap alakúra egy sodrófával, majd egy spatula segítségével terítse el a tölteléket az egész tésztán. Tekerje a tésztát kolbász alakúra, és vágja 2 cm vastag szeletekre.
Lépés 6 /10
Lisztezzen ki egy 23 cm átmérőjű kerek formát. Helyezze a tésztaszeleteket laposan egymás mellé a formába. Hagyja kelni további 1 órán át szobahőmérsékleten.
Lépés 7 /10
Kenje meg a fahéjas tekercseket a tejjel.
Lépés 8 /10
Helyezze a formát a sütőrácsra. Tegye a sütőrácsot a sütő középső pozíciójába.
Lépés 9 /10
Kapcsolja be a készüléket. Válassza ki a BAKE programot 180°C-on, és állítsa be a sütési időt 30 percre. Nyomja meg a START gombot.
Lépés 10 /10
Fogyassza melegen vagy hidegen.