Empanada
- Teljes idő 40 perc
- 30 perc
Előkészítés - 10 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
4 személy
3 Muffintészta
200 g Darált hús (marha- vagy csirkehús)
1 Hagyma
1 szegf. Fokhagyma
0.5 Pirospaprika
0.5 kan. Őrölt kömény
0.5 kan. Fűszerpaprika
Só és bors
1 Tojássárgája
Előkészítés
Lépés 1 /5
Készítse el a tölteléket úgy, hogy a darált húst a hagymával, a fokhagymával és a borssal együtt serpenyőben addig pirítja, amíg a hús át nem sül. Fűszerezze köménnyel, fűszerpaprikával, sóval és borssal. Hagyja kihűlni.
Lépés 2 /5
Tekerje ki a tésztákat, vágjon ki 8, kb. 9 cm átmérőjű kört, töltse meg őket hideg darált hússal, hagyjon 1 cm üres peremet, majd hajtsa össze őket. Hajtsa félbe a korongokat, hogy empanadákat formázzon, és villával zárja le a széleket. Minden empanadát kenjen meg a tojássárgájával.
Lépés 3 /5
Helyezze az empanadákat a készülékbe. Kezdje el a sütést.
Lépés 4 /5
Óvatosan vegye ki az empanadákat a készülékből, és forrón tálalja.
Lépés 5 /5
Jó étvágyat!