Dehidratált alma
- Teljes idő 4 óra 10 perc
- 10 perc
Előkészítés - 4 óra
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
2 személy
2 Bio alma, Golden vagy Pink Lady típusú
Előkészítés
Lépés 1 /5
Alaposan öblítse le és szárítsa meg az almát. Az almát körülbelül 3 mm vastag karikákra szeletelje fel.
Lépés 2 /5
Rendezze a szeleteket egy rétegben a készülékben, ügyelve arra, hogy ne fedjék egymást. Kezdje el a sütést.
Lépés 3 /5
Időről időre nyissa ki a készüléket, hogy ellenőrizze a dehidratálás előrehaladását, és szükség esetén fordítsa meg az almaszeleteket, hogy egyenletesen száradjanak.
Lépés 4 /5
Ha a dehidratálás befejeződött, kapcsolja ki a készüléket, és hagyja benne az almaszeleteket, hogy teljesen kihűljenek és megszáradjanak.
Lépés 5 /5
Tárolja a dehidratált almát légmentesen záródó edényben szobahőmérsékleten, vagy fogyassza azonnal, egészséges nassolnivalóként, illetve müzli vagy joghurt kiegészítéseként.