Csirkés-gombás jakitorinyársak
- Teljes idő 1 óra 22 perc
- 10 perc
Előkészítés - 12 perc
Főzés - 1 óra
Hűtés
Összetevők
6 személy
600 g Csirkefilé
300 g Gomba
12 cl Szójaszósz
12 cl Mirin
6 kan. Rizsecet
50 g Barna cukor
3 szegf. Aprított fokhagyma
5 kan. Reszelt gyömbér
3 Újhagyma, aprított
1 Fújásnyi olaj
Tartozékok
Grill Szokásos rács
Előkészítés
Lépés 1 /9
Egy kis tálban keverje össze a szójaszószt, a mirint, a rizsecetet, a barna cukrot, a fokhagymát és a gyömbért. A szószt öntse 2 kisebb tálba. Kockázza fel a csirkét és tegye bele őket az egyik pácba. Takarja le és tegye be 1 órára a hűtőbe.
Lépés 2 /9
Vágja félbe a gombákat (vagy egyben is hagyhatja őket, ha kicsik). Tegye őket a másik páccal teli tálba. Áztassa vízbe a bambusznyársakat 15 percre.
Lépés 3 /9
Ha a csirke megpácolódott, húzza fel a nyársakra. Tegye félre a pácot. Húzza a gombákat a nyársakra.
Lépés 4 /9
Kapcsolja be a készüléket. Kapcsolja be az 1-es kosarat. Győződjön meg róla, hogy a rács az 1-es kosárban van. Válassza ki a GRILL programot 200°C-on 12 percre. Még ne tegye a hozzávalókat a kosárba, a készülék automatikusan megkezdi az előmelegítést. Kapcsolja be a 2-es kosarat. Válassza ki a ZÖLDSÉG programot 180°C-on 12 percre. Tegye a gombanyársakat a 2-es kosárban lévő rácsra. A START gomb megnyomásával kezdje meg mindkét kosárban a sütést.
Lépés 5 /9
Amikor a készülék pittyen, és a kijelzőn megjelenik a „Hozzáadás” felirat, véget ért az előmelegítési ciklus. Tegye a csirkenyársakat az 1-es kosár rácsára, fújja be őket olajjal, majd csukja be a kosarat. A sütés automatikusan folytatódni fog.
Lépés 6 /9
A sütési idő felénél fordítsa meg a nyársakat és locsolja meg őket egy kis páccal.
Lépés 7 /9
Ellenőrizze, hogy a nyársak megsültek-e, szükség esetén süsse őket még pár percig.
Lépés 8 /9
Melegítse fel a megmaradt pácot egy serpenyőben, amíg egy kicsit be nem sűrűsödik.
Lépés 9 /9
Azonnal tálalja a nyársakat, szórja meg újhagymával és tálalja a megmaradt szósszal.