Tefal
Tefal
Recept a következő szerint Tefal

Csirkés-gombás jakitorinyársak

ratings.0

-/5 -

  • Teljes idő 1 óra 22 perc
  • Előkészítés
    10 perc
  • Főzés
    12 perc
  • Hűtés
    1 óra

Összetevők

6 személy

  • 600 g Csirkefilé

  • 300 g Gomba

  • 12 cl Szójaszósz

  • 12 cl Mirin

  • 6 kan. Rizsecet

  • 50 g Barna cukor

  • 3 szegf. Aprított fokhagyma

  • 5 kan. Reszelt gyömbér

  • 3 Újhagyma, aprított

  • 1 Fújásnyi olaj

Tartozékok

  • Grill
    Grill
  • Szokásos rács
    Szokásos rács

Előkészítés

Lépés 1 /9

Egy kis tálban keverje össze a szójaszószt, a mirint, a rizsecetet, a barna cukrot, a fokhagymát és a gyömbért. A szószt öntse 2 kisebb tálba. Kockázza fel a csirkét és tegye bele őket az egyik pácba. Takarja le és tegye be 1 órára a hűtőbe.

  • 600g Csirkefilé
  • 12cl Szójaszósz
  • 12cl Mirin
  • 6kan. Rizsecet
  • 50g Barna cukor
  • 3szegf. Aprított fokhagyma
  • 5kan. Reszelt gyömbér

Lépés 2 /9

Vágja félbe a gombákat (vagy egyben is hagyhatja őket, ha kicsik). Tegye őket a másik páccal teli tálba. Áztassa vízbe a bambusznyársakat 15 percre.

  • 300g Gomba

Lépés 3 /9

Ha a csirke megpácolódott, húzza fel a nyársakra. Tegye félre a pácot. Húzza a gombákat a nyársakra.

  • 600g Csirkefilé
  • 300g Gomba

Lépés 4 /9

Kapcsolja be a készüléket. Kapcsolja be az 1-es kosarat. Győződjön meg róla, hogy a rács az 1-es kosárban van. Válassza ki a GRILL programot 200°C-on 12 percre. Még ne tegye a hozzávalókat a kosárba, a készülék automatikusan megkezdi az előmelegítést. Kapcsolja be a 2-es kosarat. Válassza ki a ZÖLDSÉG programot 180°C-on 12 percre. Tegye a gombanyársakat a 2-es kosárban lévő rácsra. A START gomb megnyomásával kezdje meg mindkét kosárban a sütést.

  • 300g Gomba
  • Grill
  • Szokásos rács

Lépés 5 /9

Amikor a készülék pittyen, és a kijelzőn megjelenik a „Hozzáadás” felirat, véget ért az előmelegítési ciklus. Tegye a csirkenyársakat az 1-es kosár rácsára, fújja be őket olajjal, majd csukja be a kosarat. A sütés automatikusan folytatódni fog.

  • 600g Csirkefilé
  • 1 Fújásnyi olaj
  • Grill

Lépés 6 /9

A sütési idő felénél fordítsa meg a nyársakat és locsolja meg őket egy kis páccal.

Lépés 7 /9

Ellenőrizze, hogy a nyársak megsültek-e, szükség esetén süsse őket még pár percig.

Lépés 8 /9

Melegítse fel a megmaradt pácot egy serpenyőben, amíg egy kicsit be nem sűrűsödik.

Lépés 9 /9

Azonnal tálalja a nyársakat, szórja meg újhagymával és tálalja a megmaradt szósszal.

  • 3 Újhagyma, aprított