Caprese csirkesaslik grillezett padlizsánnal
- Teljes idő 50 perc
- 15 perc
Előkészítés - 35 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
6 személy
1 kg Padlizsán (kb. 3 db)
1.5 kan. Só
8 cl Olívaolaj
60 g Pesto
900 g Csirkefilé (kb. 4 db)
2 kan. Fokhagymapor
2 kan. Provence-i fűszerkeverék
1.5 kan. Só
1.5 kan. Balzsamecet
36 koktélparadicsom (kb. 300 g)
24 Mozzarella (kb. 120 g)
1 csok. Bazsalikom
Előkészítés
Lépés 1 /4
Mossa meg a padlizsánokat. Vágja őket 1 cm vastag, hosszúkás szeletekre. Tegye őket egy tálba, szórja meg sóval, és öntse rájuk az olívaolaj felét. Kézzel forgassa át őket, hogy az olaj egyenletesen eloszoljon. Egy kis tálban keverje össze a pestot és a maradék olajat.
Lépés 2 /4
A csirkemellet vágja 32 darabra. Tegye őket egy salátástálba, adjon hozzá fokhagymaport, provence-i fűszerkeveréket, sót, ecetet és keverje össze őket. Készítse el a saslikot úgy, hogy 4 csirkekockát, 3 koktélparadicsomot és 2 mozzarellagolyót húz felváltva mindegyik nyársra.
Lépés 3 /4
Állítsa az OptiGrillt BBQ állásba. Az oldalsó hőmérséklet-szabályzót állítsa 4-es pozícióba. Miután az eszköz előmelegedett, tegye a padlizsánszeleteket a grill-lapokra és grillezze őket oldalanként 5 percig. Csak két körben tudja majd mindet meggrillezni. Tegye a padlizsánokat egy tányérra, öntse rájuk a pestot, majd szórja rá a bazsalikomlevelek felét.
Lépés 4 /4
Rendezze el a nyársakat a grill-lapokon és süsse őket 15 percig gyakori forgatás mellett, hogy minden oldaluk egyenletesen megsüljön. Szórja meg őket a maradék apróra vágott bazsalikommal és tálalja a padlizsánnal együtt.