Caponata
- Teljes idő 2 óra 1 perc
- 25 perc
Előkészítés - 36 perc
Főzés - 1 óra
Hűtés
Összetevők
4 személy
1.5 Padlizsán (750 g)
1.5 kan. Finom só
4 kan. Olívaolaj
1.5 kocka Kockára vágott hagyma (250 g)
2 szegf. Fokhagyma, apróra vágva
1.5 szál /sz. Kockára vágott zellerszár (130 g)
0.75 kan. Finomszemcsés kristálycukor
1.5 kan. Vörösborecet
0.75 kan. Paradicsompüré
6 Hámozott és kimagozott paradicsom (500 g)
100 g Kimagozott zöld olívabogyó, félbevágva
15 g Kapribogyó
15 g Mazsola
65 g Pirított fenyőmag
2 kan. Bazsalikom, apróra vágva
Bors
Tartozékok
Sütőlemez Sütőlemez XL
Előkészítés
Lépés 1 /6
A padlizsánokat vágja 1 cm-es kockákra, és szórja meg sóval. Keverje össze, és hagyja egy szűrőben 1 órán át lecsepegni. Öblítse le hideg vízzel, és szárítsa meg papírtörlővel.
Lépés 2 /6
Indítás előtt helyezze be a sütő tartozékokat az OptiGrillbe. Zárja be a grillt, és kapcsolja be. Automatikusan kiválasztásra kerül a kézi program. Az M gombbal válassza ki a Piros színbeállítást, majd nyomja meg az OK gombot. Előmelegítés után adja hozzá az olajat, a hagymát, a fokhagymát és a zellerszárat. Keverje át, és süsse lefedve 8 percig.
Lépés 3 /6
Adja hozzá a padlizsánt, keverje meg, és további 8 percig süsse fedő alatt.
Lépés 4 /6
Közben egy kis tálban keverje össze a cukrot az ecettel és a paradicsompürével. Öntse ezt a keveréket a padlizsánra, majd adja hozzá a frissen felkockázott paradicsomot. Keverje meg, és fedje le 20 percre, hogy az összes hozzávaló megpárolódjon.
Lépés 5 /6
Ha megfőtt, adja hozzá az olajbogyót, a kapribogyót, a mazsolát, a fenyőmagot és a bazsalikomot. Sózza, borsozza és ízesítse ízlése szerint.
Lépés 6 /6
Azonnal tálalja, jó étvágyat!