Brazil banános puffancs
- Teljes idő 29 perc
- 20 perc
Előkészítés - 9 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
4 személy
1 Közepes méretű banán (120 g)
1 Tojássárgája
30 g Barna cukor
30 g Kókuszpor
120 g Liszt
1 kan. Sütőpor
1 Nagy banán
20 g Liszt
50 g Pankó zsemlemorzsa
3 csip. Fahéj
100 g Finomszemcsés kristálycukor
20 g Víz
60 g 35%-os zsírtartalmú tejszín
30 g Vaj
1 Lime (héj)
5 g Pirított szezámmag
Tartozékok
Szokásos rács
Előkészítés
Lépés 1 /5
Készítse el a tésztát. Tegye a meghámozott közepes banánt, a cukrot és a tojássárgáját egy tálba. Pürésítse és keverje alaposan össze habverővel. Adja hozzá a kókuszport, a lisztet és a sütőport, majd keverje össze egy spatulával.
Lépés 2 /5
Egy nagy banánt vágjon 7 x 2,5 cm-es darabokra. Szórja lisztbe, majd enyhén megnedvesített kézzel vegyen 40 g tésztát, és tekerje a banán köré, hogy golyót formáljon belőle. A golyókat közvetlenül a zsemlemorzsába forgassa. Sütés előtt szórja meg fahéjjal.
Lépés 3 /5
Tegye a golyókat az Easy Fry olajsütőbe. Indítsa el a SÜTÉS FORRÓ LEVEGŐVEL programot 200°C-on 9 percig.
Lépés 4 /5
Készítse el a karamellmártást. Egy serpenyőben alacsony hőfokon, fakanállal kevergetés mellett olvassza fel a cukrot, amíg kissé sötét karamell színt nem kap. Vegye le az edényt a tűzhelyről, adja hozzá a vizet, majd a tejszínt. Kis lángon forralja fel. Adja hozzá a vajat, a héjat és a szezámmagot. Keverje össze habverővel. Tegye félre egy kis tálba.
Lépés 5 /5
Mártogassa a puffancsot a karamellába, és tálalja. A maradék karamellt ráöntheti a puffancsokra.