Biryani rizs
- Teljes idő 23 perc
- 18 perc
Előkészítés - 5 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Ismerje meg a teljes választékot
Több megjelenítése - Ismerje meg a teljes választékot -
Összetevők
4 személy
200 g Basmati rizs, hideg vízzel alaposan leöblítve
1.5 csip. Sáfránypor
3 kan. Indiai fűszerkeverék
20 g Hámozott pisztácia
2 kan. Mogyoróolaj
200 g Padlizsán, megmosva, felkockázva
1 db Vöröshagyma, hámozva, felaprítva
150 g Zöldbab, megmosva, harmadolva
100 g Fagyasztott zöldborsó
40 g Mazsola
Előkészítés
Lépés 1 /9
Készítse elő a hozzávalókat.
Lépés 2 /9
Mossa meg, és kockázza fel a padlizsánt.
Lépés 3 /9
Hámozza meg és aprítsa finomra a hagymát.
Lépés 4 /9
Mossa meg, és harmadolja fel a zöldbabot.
Lépés 5 /9
Töltsön olajat az edénybe.
Lépés 6 /9
Adja hozzá a fűszereket és a padlizsánt. Pirítsa 5 percig. Adja hozzá a hagymát, zöldbabot, mazsolát és zöldborsót. Főzze 2 percig. Sózza.
Lépés 7 /9
Tegye félre. Tegye a rizst az edénybe, dupla mennyiségű vízzel. Adja hozzá a sáfrányt. Sózza meg.
Lépés 8 /9
Főzési idő: 5 perc
Lépés 9 /9
Adja hozzá a főtt zöldségeket és a pisztáciát. Keverje össze. Tálalja hússal vagy hallal.