Barbecue-csirke fokhagymás-balzsamecetes grillezett gombával
- Teljes idő 45 perc
- 15 perc
Előkészítés - 30 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
4 személy
2 kan. Barna cukor
1 kan. Chilipehely
1 kan. Őrölt kömény
1 kan. Fokhagymapor
1 kan. Füstölt fűszerpaprika
1 kan. Só
700 g Csirkefelsőcomb csontjával és bőrével (kb. 4 darab)
500 g Gomba
3 szegf. Fokhagyma
25 g salottahagyma (kb. 1)
1 kan. Napraforgóolaj
1 kan. Szójaszósz
1 kan. Folyékony méz
1 kan. Kukoricaliszt
2 kan. Balzsamecet
Tartozékok
Sütőlemez XL Sütőlemez
Előkészítés
Lépés 1 /4
A csirkéhez: keverje össze a cukrot chilivel, köménnyel, fokhagymaporral, füstölt fűszerpaprikával és sóval. Dörzsölje be a csirkecombokat a fűszerkeverékkel, majd hagyja állni, amíg elkészíti a többi hozzávalót.
Lépés 2 /4
Mossa meg a gombát, majd vágja őket félbe, ha kicsik, hagyhatja őket egészben. Pucolja meg és vágja fel a salottahagymát és a fokhagymát. Tegyen mindent a tepsitartozékba, majd adjon hozzá olajat, szójaszószt, mézet, kukoricaélesztőt, majd öntse fel az egészet balzsamecettel. Keverje össze.
Lépés 3 /4
Állítsa a grillsütőt Komplett fogás üzemmódra, majd tegye bele a tepsitartozékot. Az oldalsó hőmérséklet-szabályzót állítsa 3-as pozícióba. Miután az eszköz előmelegedett, helyezze a csirkefelsőcombokat a grill-lapra, majd süsse őket 30 percig, félidőnél fordítsa meg a csirkehúsokat, a gombát pedig gyakori időközönként keverje meg.
Lépés 4 /4
Azonnal tálalja.