BBQ-csirkecomb burgonyával
- Teljes idő 42 perc
- 20 perc
Előkészítés - 22 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
4 személy
1 kan. Barna cukor
1 kan. Fűszerpaprika
0.5 kan. Fokhagymapor
0.5 kan. Hagymapor
Só, bors
1 kg Csirkealsócombok (8-9 db)
1 kan. Olívaolaj
135 g Barbecue-szósz
300 g Csemegekukorica-konzerv (nettó tömeg)
2 Avokádók, hámozott és magozott
250 g Koktélparadicsomok
0.5 Lila hagyma
1 Lime-lé
3 kan. Olívaolaj
2 kan. Friss koriander
Só
800 g Fűszerezett burgonya
Előkészítés
Lépés 1 /6
Egy kis tálban keverje össze a cukrot és a fűszereket. Konyhai papírtörlővel törölje szárazra a csirkealsócombokat és helyezze őket egy nagy tálba. Öntse az olívaolajat és a BBQ-szószt a csirke alsócombokra, majd szórja meg őket a fűszerkeverékkel. Fedje be őket egyenletesen és hagyja állni 5 percig.
Lépés 2 /6
Az apróra vágott avokádót, a félbe vágott koktélparadicsomokat, a lecsöpögtetett kukoricát, a lime-levet, az olívaolajat, a vékonyra vágott lila hagymát, a felaprított koriandert és a sót helyezze egy nagy tálba. Finoman keverje össze és tegye félre hűvös helyre.
Lépés 3 /6
Kapcsolja be a készüléket.
Lépés 4 /6
Kapcsolja be az 1-es kosarat. Válassza ki a CSIRKE programot 200°C-on 22 percre. Tegye a csirke alsócombokat az 1-es kosárban lévő rácsra. Kapcsolja be a 2-es kosarat. Válassza ki a SÜLT KRUMPLI programot 200°C-on 30 percre. Tegye a fűszerezett burgonyát a 2-es kosárban lévő rácsra.
Lépés 5 /6
Nyomja meg a SZINKRON gombot, hogy a két kosár egyszerre fejezze be a sütést. A START gomb megnyomásával kezdje meg mindkét kosárban a sütést. A sütési idő felénél fordítsa meg a csirke alsócombokat, hogy egyenletesen karamellizálódjanak.
Lépés 6 /6
Azonnal tálalja salátával, burgonyával és plusz BBQ-szósszal vagy a kedvenc szószával.