Ananászos pohárkrém
- Teljes idő 1 óra
- 30 perc
Előkészítés - 0 perc
Főzés - 30 perc
Hűtés
Ismerje meg a teljes választékot
Több megjelenítése - Ismerje meg a teljes választékot -
Összetevők
6 személy
1.5 db hámozott ananász
6 kan. juharszirup
1 csip. fahéjpor
500 ml habtejszín
1 kan. rum
1 db vaníliarúd
100 g porcukor
12 Vajas kekszek
Előkészítés
Lépés 1 /4
Vágja hosszában négybe az ananászt, vágj ki a közepét, majd a szeleteket vágja 1 cm vastag szeletekre. Kenje be a szeleteket juharsziruppal és szórja meg őket fahéjjal (opcionális).
Lépés 2 /4
Kapcsolja be a grillsütőt. Válassza ki a Kézi üzemmódot, állítsa az eszközt narancssárga sütőfokozatra (210°C), majd nyomja meg az OK gombot. Miután az eszköz előmelegedett, tegye rá az ananászszeleteket és grillezze őket 10 percig, amíg meg nem barnulnak vagy meg nem karamellizálódnak, ízlés szerint döntse el, meddig süti őket. Hagyja őket kihűlni.
Lépés 3 /4
Felezze el hosszában a vaníliarudakat és egy kés hegyével kaparja ki a belsejét. Adja hozzá a vaníliabelsőt a tejszínhez és keverje össze a cukorral és a rummal (opcionális). Tegye a tálat a hűtőbe 30 percre vagy amíg a keverék igazán le nem hűl, majd verje keményre.
Lépés 4 /4
Morzsoljon két vajas kekszet hat pohárkába. Kanalazzon rájuk pár szem kihűlt, karamellizált ananászdarabot és a tetejére szedje rá a vaníliás-rumos tejszínhabot. Tálalás előtt díszítse friss bazsalikomlevelekkel és csokoládéreszelékkel.