Paradicsomtorta
- Teljes idő 38 perc
- 10 perc
Előkészítés - 28 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
4 személy
1 Vajastészta
4 Paradicsom
2 kan. Dijoni mustár
125 g Reszelt ementáli vagy Gruyère sajt
1 kan. Provence-i fűszerkeverék
2 kan. Olívaolaj
Só és bors
Előkészítés
Lépés 1 /7
Tekerje ki a tésztát, és helyezze egy kizsírozott 24 cm-es tortaformába vagy egy lyukacsos rács tetejére. A torta alját villával szurkálja meg, hogy az elősütés során ne puffadjon fel.
Lépés 2 /7
Helyezze a formát a sütőbe. Indítsa el a sütést a tészta elősütéséhez. Ellenőrizze, hogy a tészta nem puffad-e fel, és ha szükséges, villával szurkálja meg.
Lépés 3 /7
Ne vegye ki a tortát a készülékből. Oszlassa el a mustárt az alapon. Rendezze a paradicsomszeleteket a mustárra, kissé fedve egymást. Szórja meg reszelt sajttal és a Provence-i fűszerkeverékkel. Enyhén locsolja meg olívaolajjal, és fűszerezze sóval és borssal.
Lépés 4 /7
Kezdje el a sütést.
Lépés 5 /7
A sütés felénél nyissa ki a fogantyút mindkét kezével, hogy ellenőrizze, hogy a torta megsült-e, és ha szükséges, fordítsa meg, hogy egyenletes legyen a sütés.
Lépés 6 /7
Amikor megsült, nyissa ki a fogantyút mindkét kezével, és óvatosan vegye ki a tortát.
Lépés 7 /7
Hagyja a tortát néhány percig pihenni, mielőtt felvágja és tálalja.