*Cod with curry and turmeric
- Teljes idő 1 óra
- 15 perc
Előkészítés - 15 perc
Főzés - 30 perc
Hűtés
Összetevők
6 személy
90 cl Kókusztejszín
4.5 kan. Currypor
2 kan. Kurkumapor
2 Mogyoróhagyma
15 g Gyömbér
1.5 db Citromfű
Só, bors
6 g Tőkehalfilé
3 kan. Koriander
Előkészítés
Lépés 1 /5
Egy edényben keverje össze a kókusztejszínt, a fűszereket, a mogyoróhagymát, a gyömbért és a citromfüvet. Ízesítse sóval és borssal. Tegye a halat a páclébe, és hagyja 30 percig a hűtőben pácolódni.
Lépés 2 /5
Vegye ki a pácolt halszeleteket, és helyezze őket a tányérral ellátott készülékbe. Kezdje el a sütést.
Lépés 3 /5
Közben tegye a pácot egy serpenyőbe, ügyelve arra, hogy a mogyoróhagymát, a gyömbért és a citromfüvet eltávolítsa. Forralja fel, majd 5 percig főzze lassú tűzön, hogy sima mártást kapjon. Szükség esetén fűszerezze még.
Lépés 4 /5
Amikor a hal megsült, rendezze el a tányérokat. Helyezze a halat a tányérokra, és öntse le a mártással. Szórja meg az apróra vágott korianderrel.
Lépés 5 /5
Tálalja kreol rizzsel, és azonnal fogyassza.